Το κοστούμι που είχε αγοράσει πέρσι για την κηδεία της γυναίκας του επιτέλους πιάνει τόπο. Το φοράει και καβαλάει το Ντάτσουν. Στη θέση του συνοδηγού αναπαύεται το laptop. Έχει συνδέσει τον φορτιστή iphone με τον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Αναπόσπαστο κομμάτι πια της καθημερινότητάς του. Η εφαρμογή project management SmartTime του έχει λύσει τα χέρια. Φτάνοντας στο χωράφι, η πρώτη δουλειά του είναι να συμβουλευτεί τα flowcharts. Δουλεύει το Excel με άνεση, όπως οι νοικοκυρές τον τσελεμεντέ. Το τρακτέρ μπορεί να περιμένει. Τσεκάρει τα email του. Οnline meeting σε 10 λεπτά με τον κυρ-Αριστείδη που βρίσκεται στο διπλανό χωριό. Θέμα συζήτησης: “Οι νέες τεχνολογίες στην καλλιέργεια ντομάτας”. Το πλάνο ανοίγει κι εμφανίζεται ο ΓΑΠ. “Το σωστό management και marketing θα κάνει τον αγρότη πιο ανταγωνιστικό και παραγωγικό” λέει με το μουστάκι του να τεντώνει ελέω χαμόγελου και την γραβάτα να αστράφτει κάτω από τον ήλιο.
Δεν πρόκειται για την καινούρια διαφημιστική καμπάνια της Cosmote. Θα μπορούσε όμως. Η Παναγούλα, η Γιαννούλα κι οι κατσίκες αποτέλεσαν έμπνευση για τον ΓΑΠ. Ή μήπως συνέβη το αντίθετο; Δεν θα μάθουμε ποτέ και δεν έχει σημασία. Αυτή η εικόνα όμως δημιουργήθηκε σε όποιον παρακολούθησε τον Γιώργο και την διαδικτυακή του συνέντευξη.
Ο διάλογος στο internet του ΓΑΠ με τους νέους μέσω facebook και twitter είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 3. Από έναν πρωθυπουργό που έχει χτυπήσει τατουάζ το μήλο της Αpple στο μέτωπό του, περιμένεις να τον δεις καθισμένο σε ένα γραφείο με το laptop μπροστά του και την κάμερα να ζουμάρει στα δάχτυλά του καθώς πληκτρολογεί τις απαντήσεις. Ένα εναλλακτικό cybersex. Οι απόψεις του περί ανεργίας κι επιχειρηματικότητας να λειτουργούν σαν προστυχόλογα κι οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις να διεγείρουν τον εγκέφαλο σαν αφροδισιακό.
Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει. Στην ουσία πρόκειται για μια διακαναλική που αντί για Πεταλωτή έχει Λιβανό και τη θέση της Τρέμη έχει πάρει μια συμπαθητική κοπέλα που τον ρωτά για το hate speech. Το σκηνικό δεν θυμίζει αίθουσα φροντιστηρίου με τα γραφεία τοποθετημένα σε σχήμα Τ. Φέρνει πιο πολύ σε μπαράκι με τα ψηλά σκαμπό και τα λευκά τραπέζια. Σου δίνει την αίσθηση ότι σε λίγο θα εμφανιστεί ο σερβιτόρος με τα ξηροκάρπια και το μπουκάλι ουίσκι ανά χείρας.
Σαν concept είναι σαφώς πιο δελεαστικό αρκεί να μελετηθούν οι όροι καλύτερα. Οι προσκλήσεις να μοιράζονται από τα ραδιόφωνα μετά από κλήρωση, όπως γίνεται τώρα με τα θέατρα και τις μουσικές εκδηλώσεις, κι ο ΓΑΠ να απαντάει με 140 χαρακτήρες, ακριβώς όσο είναι και το όριο στο twitter. Αν τηρηθούν όλα αυτά, θα μπορούσε να παίζει σε καθημερινή βάση. Κάτι σαν το Daily Fix του Mega. Junkies σε αναζήτηση της δόσης τους στο ΠΑΣΟΚΑΝΑ.
Leave a Reply