Κατηhellικό: Χριστιανός-Αράχνη

Αν κάποιος θα ήθελε να χαρακτηρίσει τον σύγχρονο πιστό χρησιμοποιώντας καθαρά το ζωικό βασίλειο σαν σημείο αναφοράς, το πιο πιθανό είναι να προσανατολιζόταν στο πρόβατο ή στον χαμαιλέοντα. Το πρώτο για γνωστούς και προφανείς λόγους. Το δεύτερο γιατί ο πιστός τη σήμερον ημέρα, ξέρει να προσαρμόζεται ο άτιμος κατά πώς τον βολεύει. Παραδείγματος χάριν, κάνει το σταυρό του περνώντας μπροστά από εκκλησία, αλλά δεν πηγαίνει στην κυριακάτικη λειτουργία. Νηστεύει κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα -άντε και τον Δεκαπενταύγουστο αν έχει κάποια παραπανίσια κιλά- αλλά δεν το τηρεί σε εβδομαδιαία βάση, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, όπως κανονικά θα έπρεπε.

Αδελφοί μου, όλα αυτά είναι φύκια για μεταξωτά πετραχείλια. Λυπάμαι που σας το λέω έτσι ωμά, αλλά τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Ο σύγχρονος πιστός είναι χριστιανός-αράχνη. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει ο μοναχός Mosses ο Παναγιομποστάνης στο σχετικό βιβλίο του. Όχι, μην ανοίγετε την πόρτα του μυαλού σας στον Βελζεβούλη παρακαλώ. Δεν έχει καμία σχέση με την γυναίκα-αράχνη. Ούτε πάθη, ούτε ακατάπαυστο σεξ, ούτε φόνοι, ούτε χρήμα. Να σας εξηγήσω πριν χρειαστεί να φωνάξω παπά για αγιασμό από τους βρωμερούς συλλογισμούς σας.

Κατά τον Παναγιομποστάνη, ο χριστιανός σήμερα ζει διπλή ζωή. Είναι ένας double agent, μια θρησκευτική Μάτα Χάρι. Το πρωί προσευχή, φιλανθρωπίες και συναξαριστής, και το βράδυ ποδόσφαιρο, Νησί και Next Top Model. Μιζεριάζει καθημερινά για τα χρήματα, ενώ θα έπρεπε να του φτάνει η Βασιλεία του Θεούλη. Κοτζάμ κάστρο με αγγελάκια γύρω-γύρω και μπράβους για το απαραίτητο face control στην πύλη. Αυτό είναι αχαριστία! Μισό, έχει και χειρότερο. Βυθίζεται στον ατομισμό, την καλοπέραση, το άγχος και τον ανταγωνισμό. Αν όμως ήταν εντάξει, θα περπατούσε στην επιφάνειά τους σαν άλλο hovercraft όπως έκανε ο φιγουρατζής Χριστούλης.

Νομίζετε ότι δεν σας αφορά; Για πηγαίντε κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη. Ναι, ναι. Ακριβώς το ίδιο πράττετε κι εσείς, απλώς δεν το είχατε πάρει χαμπάρι. Όμως αυτό δεν είναι εν Χριστώ ζωή αγαπητά μου παιδιά. Δεν έχει σημασία αν παράλληλα ακολουθείτε τον λόγο του Μπαμπάκα. Στην ουσία δεν ξεχωρίζετε από τον απλό, καθημερινό, ταλαίπωρο κι αμαρτωλό άνθρωπο. Όλα αυτά μυρίζουν θάνατο. Εντάξει, μπορεί να μην το διακρίνετε εύκολα γιατί έχει ανακατευτεί με το λιβάνι και το καλαματιανό, αλλά σας το λέω εγώ κι ο μοναχός Mosses. Και δεν έχουμε κανένα λόγο να σας πικραίνουμε.

Αντιθέτως, είμαστε εδώ για να προλάβουμε το κακό. Πριν υφάνετε για τα καλά το σάβανό σας, ωσάν την αράχνη που κατοικοεδρεύει με τον ιστό της τον τελευταίο καιρό σε μια γωνιά του ταβανιού μου. Γιατί καλά μου χριστιανόπουλα, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι εκκλησίες έχουν τρούλους κι όχι ταβάνια με γωνίες. Δεν ξέρω αν με αντιλαμβάνεστε.

Γι’ αυτό λοιπόν, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να γείρετε στο Ευαγγέλιο, να το αφουγκραστείτε. Στήστε αφτί. Χρησιμοποιείστε και ποτήρι αν δυσκολεύεστε. Το ακούτε; Είναι ο καλός Θεούλης που σας φωνάζει να συνεργαστείτε για μια αιώνια ζωή. Μην αρχίσετε μόνο τις διαπραγματεύσεις για το ποσοστό επί των κερδών. Το καλύτερο deal που μπορεί να σας κάνει, είναι να μην σας ακολουθήσει στην αιωνιότητα η πεθερά σας. Άντε κι η γυναίκα σας, αν έχει καταντήσει πια ανυπόφορη. Να την δεχτείτε αυτή την προσφορά. Είναι κρυφό διαμάντι. Με τόσες εταίρες που αγιοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, το μόνο σίγουρο είναι ότι η διασκέδαση θα είναι εγγυημένη.

Το αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο, μα θυμηθείτε: η μόνη χριστιανή-αράχνη που έγινε δεκτή στο κλειστό club Paradise είναι η Μητέρα Τερέζα. Μετά από αυτή, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να πάρει την σκούπα και να κρατήσει μακριά κάθε άλλο ζωύφιο ώστε να αποφύγει το πρόστιμο από την Υγειονομική Υπηρεσία και του το κλείσουν το μαγαζάκι.

7 Comments

 1. NET MAN

  Μου θυμιζεις την πρωτη ιστορια που εγραψα στο blog μου.
  Εκει που νομιζα πως γευομουν παραδεισο,σταλθηκα στο διαολο δια της εκκλησιαστικης οδου…

 2. Anonymous

  Λουκρητία θα καταλήξεις σε μοναστήρι και θα γουστάρεις.

 3. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  @ΝΕΤ ΜΑΝ: Ε κάθε Κυριακή θα θυμάσαι αυτή σου την ιστορία, μου φαίνεται, γιατί έχουμε ραντεβού με το Κατηhellικό. Για να μαθαίνετε και κάτι. Για τις ψυχές σας δουλεύω άτιμα!

  @Ανώνυμο: Αχ πώς με πιάνεις κατευθείαν! Καψώνω και μόνο με τη σκέψη…

 4. Heliotypon

  Από αύριο αρχίζω εντατικό φροντιστήριο κατηχητικού. Θα αγοράσω όλα τα σχετικά βιβλία, με πρώτη προτεραιότητα βίους αγίων. Εκτός από τα "δικά μας" (συναξάρια, ευαγγέλια, σύνοψη, καινές και παλαιές διαθήκες), θα αγοράσω και ξένη βιβλιογραφία για να συμπληρώσω την εκπαίδευση, π.χ. κοράνι, βέδες, ταλμούδ. Επίσης θα παραγγείλω κάμποσους τόνους λιβάνι και καρβουνάκια να μαστουρώσω από αγιοτικό μέχρι να χρειάζομαι απεξάρτηση στο "ΟΚΑΝΑ"! Ελπίζω κάτι να καταφέρω, μια και με περιμένουν τόσες αγίες εταίρες εκεί πάνω!

 5. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  Ε ρε τι σου κάνουν λίγες εταίρες, ε Heliotypon; Τελικά όντως το σέρνει, όπως λες και στην σχετική σου ανάρτηση βρωμόπαιδο!!!

 6. Bruja

  τις συμπαθούσα κάποτε τις αράχνες… 🙁
  τώρα κάτι μου 'σκασε και θα πάρω την σκούπα αν χείρας να τσεκάρω τις γωνιές στα ταβάνια… κι όχι τίποτε άλλο, δεν μένω σε οβάλ μονοκατοικία με τρούλο… :ο)

 7. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  Βάλε την γάτα να κάνει τη δουλειά Bruja… Ξέρεις εσύ!

Comments are closed.