Κατηhellικό: Virgin Mary has entered the building

Υπάρχουν μερικά events στην Ορθοδοξία (βλέπε Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστος, κλπ.), τα οποία είναι τα απόλυτα must-go για ένα χριστιανό που θέλει να κάνει λαμπρή καριέρα αργότερα στην πίστα του Παραδείσου, και που ως συνήθως κάνουν sold out στα κεριά και τα τάματα. Υπάρχει όμως και ένα, το οποίο, όπως έχει παρατηρηθεί, περνάει στα ψιλά της ατζέντας ή, τέλος πάντων, δεν φέρνει τα αναμενόμενα έσοδα στο ταμείο. Ο λόγος για τα Εισόδια της Παναγίτσας.

Θέλοντας, λοιπόν, να σας ανοίξω τα μάτια, αλλά πρωτίστως να συμβάλλετε από του χρόνου με τον οβολό σας στο παγκάρι του μαγαζιού, γιατί τα ανταλλακτικά για τα φτερά των αγγέλων έχουν φτάσει στην Κόλαση, θα σας επισημάνω τους τρεις λόγους, για τους οποίους θα πρέπει πια να την βάλετε σαν υπενθύμιση στο κινητό σας.

1. Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη υπόθεση παιδικής εργασίας. Η Παναγίτσα μπήκε σώκλειστη στον ναό στην καταπληκτική ηλικία των τριών ετών. Εκεί παρέμεινε 12 ολόκληρα χρόνια κατά τα οποία, πέρα από την πνευματική της καθοδήγηση από τον εργοδότη της παπα-Ζαχαρία, ο οποίος είχε πάρει το ελεύθερο από τον Θεούλη, τον CEO της εταιρίας καθαρισμού, έκανε τα πατώματα να λάμπουν ωσάν το Άστρο της Βηθλέεμ. Λέγεται ότι από εκεί προήλθε κι η έκφραση “η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά”.

2. Αποτελεί την απαρχή του επαγγέλματος της νεοκόρας. Ο παπα-Ζαχαρίας, πάντα με την σύμφωνη γνώμη του καλού Θεούλη, την οδήγησε στα Άγια των Αγίων. Στα άδυτα και σκοτεινά εκείνα μέρη, όπου μόνο ο ίδιος είχε το δικαίωμα να εισέλθει. Σίγουρα θα γνωρίζετε ότι στις μέρες μας, οι μόνες γυναίκες που μπορούν να πατήσουν το πόδι τους μέσα στο ιερό, είναι οι νεοκόρες. Η μόνη διαφορά της Παναγίτσας με τις σύγχρονες, είναι ότι οι τελευταίες όχι μόνο Σωτήρα δεν γέννησαν κι ούτε πρόκειται, αλλά με το ζόρι μαζεύουν τα ένσημα για την συνταξιοδότησή τους.

3. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη ανακοίνωση ενός κινήματος. Η είσοδος της Παναγίτσας στον ναό είναι στην ουσία το προοίμιο, ή αν θέλετε, το δελτίο τύπου της εύνοιας του Πατερούλη και η προαγγελία του Γιόκα και του σχεδίου για τη σωτηρία του κόσμου. Αν αντιστοιχήσετε τώρα τον ναό με το Badminton, την Θεοδώρα με την Παναγίτσα και την ημέρα που διάλεξε η πρώτη να ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματός της, τότε είναι σίγουρο ότι ο Βελζεβούλης είναι μια ανάσα έξω από την πόρτα μας, γιατί ως γνωστόν, πρέπει να διατηρούνται οι ισορροπίες στο Σύμπαν.

Αμήν.

ΥΓ. Αφιερωμένο στην μάνα, που αν και σχεδόν 30 χρόνια παντρεμένη και με 2 παιδιά, επιμένει να γιορτάζει μαζί με τις παρθένες κι όχι τον Δεκαπενταύγουστο, όπως θα όφειλε.

16 Comments

 1. Stef...

  Δηλαδή το νέο,… παρθένο κόμμα της κόρης του ακατανόμαστου (μη γκαντεμιάσω και το μπλογκ..) δημιουργήθηκε την άγια τούτη ημέρα? Ένα δάκρυ συγκίνησης κυλάει από τα βουρκωμένα μάτια μου, που ούτε το Νησί κατάφερε να μουσκέψει τόσο… :_)

 2. nicolaos demonicos

  Αυτό που σου διέφυγε, Λουκρητία, είναι το μασάζ που έκανε ως έφηβη μυρεψού η Μαρία. Πρώτο πράμμα – ο Πάνθηρας όλο τον μισθό του σ' αυτήν τον κατέθετε.
  Και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτά είναι τα Εισόδια ή η ανάμνησις του Γαβριήλ όταν «εισήλθε προς αυτήν». Διότι για να εισέλθης κάπου, απαραίτητη θεωρείται η Είσοδος – πόρτα, παράθυρο ή ό,τι άλλο.

 3. Anonymous

  aaaaaaaxaxaxaxa σε ευχαριστούμε όλοι οι εορτάζοντες!!χαχαχ α από τα καλύτερα σου θρησκευτικά ευλογημένη!

 4. Bruja

  με τέτοια θυγατέρα που γέννησε η μητέρα σου… καλά κάνει και γιορτάζει στα εισόδια της Αγίας Μητερούλας…μια αποποίηση ευθύνης μυρίζομαι… :ο)

  πάντως στην αγία συμβασιλεύουσα που αλώθηκε προσφάτως από σκουλαρικοφόρο και tattoσημαδεμένο αγαρηνό, έγινε τρανό πανηγύρι… είχε στρατηγούς, αρχιμανδρίτες, τον Άγιο Θεσσαλονίκης και φυσικά και μαλλί της γριάς…

  η κόρη του Βελζεβούλ, ξέρει πολύ καλά τι έκανε… με τέτοιες κινήσεις παίρνεις τον Μεττερνιχ, ουπς! συγγνώμη Άνθι ήθελα να πω, για σύμμαχο!

 5. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  @Stef: Καλέ μου, το Νησί το έχει καταφέρει, απλώς δεν το έχεις καταλάβει. Συγχρονίζεται το δάκρυ με την ροή της ιστορίας και μέχρι να φτάσει στα μισά του μάγουλου έχει στεγνώσει.

  @demonicos: Μ' αρέσει που τα χριστιανόπουλά μου είναι πιο διαβασμένα από την κατηhellήτρια. Με συγκινείς βρωμόπαιδο. Εύγε!

  @Ανώνυμο: Εμείς σας ευχαριστούμε που γιορτάζετε!

  @Bruja: Αχ μάνα μου, δεν ξέρω αν είναι αποποίηση ευθυνών. Πολύ φοβούμαι ότι είναι ένα hint της μάνας να μας πει ότι εγώ κι ο αδερφός μου είμαστε παιδιά των λουλουδιών. Και συγκεκριμένα του κρίνου.
  Και πιστεύω ότι με κάτι τέτοια που λες, δεν θα σου φτάσουν 3 ζωές για να εξαγνιστείς και να μπορέσεις να πατήσεις το πόδι σου στα μέρη του πρόστυχου μουσοφόρου αγοριού…!

 6. Bruja

  το πατάω το ποδαράκι μου στην συμβασιλεύουσα της Αγίας Γενειάδας (σαν την αγία ζώνη ακούγεται..μπορεί να πάει και για περιοδεία στην επαρχία…) αλλά incognito…
  αν και όπως είδες οι προσηλυτιστές του με τις "δωρεάν Κ.Δ." με είχαν εντοπίσει αρχικά… :ο)
  βέβαια, οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν θα ασχοληθεί με μας μέχρι να εξολοθρεύσει τον tattooζωγραφισμένο δήμαρχο*..σαν τη μεγάλη μονομαχία στο harry potter ένα πράμα!!!

  * τον Γενάρη, με 2 λόγια, ο Ατσαλάκωτος (με τα 1000 bot-ox) θα παραδίδει στον Σημαδεμένο :ο)

 7. Heliotypon

  Τι να πω εγώ, ο αδαής περί τα θρησκευτικά, σε ανάρτηση γραμμένη από την μελετήτρια των βίων αγίων και συναξαρίων; Δύσκολο το έργο. Μόνο αυτός ο γλωσσοδέτης "Badminton", δεν μπορεί, κάτι συμβολίζει. Για βάλε καμιά θειά σου να το εκφωνήσει…

 8. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  @Bruja: Μιας και το ανέφερες… Το ξέρεις ότι μου χρωστάς 2 Κ.Δ. ε;;;; Δεν θα το έκανα θέμα, μιας και στα έπρηξα στο fb αλλά συγγνώμη κυρία μου… Είναι αυτό που λένε, μην τάξεις του άγιου κερί και του παιδιού κουλούρι!

  @Heliotypon: Εγώ πιστεύω ότι ο αρχικός τίτλος του θεάτρου ήταν BadMitson, αλλά έγινε τυπογραφικό λάθος την πρώτη φορά και τελικά έμεινε έτσι στην ιστορία… Θα πρέπει να το ερευνήσουμε…

 9. Heliotypon

  Πριν πολύ καιρό είχα γράψει στο υπουργείο πολιτισμού(;) προτείνοντας να αλλάξει το όνομα του Badminton. Την επιστολή έκανα ανάρτηση:
  http://heliotypon.wordpress.com/2007/08/02/%CE%BF-%CE%B3%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%82-badminton/
  Για διάβασέ την…

 10. Bruja

  με στοίχειωσες με αυτές τις Κ.Δ…. δεν θα ησυχάσει η ψυχή μου μέχρι να τις ξαναβρώ… :ο)
  τα έμαθα όμως τα στέκια τους! αρκεί να βρω διαβατήριο για την Πανικομακεδονία ή να σουρθώ στα ηλεκτρικά συρματοπλέγματα!!!!
  καλημέρα!!

 11. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  @Heliotypon: Τη διάβασα και σου άφησα ανάλογη απάντηση. Αλλά θα σου απαντήσω και εδώ. Όπως σου είπα, το πρωτότυπο όνομα ήταν BadMitson εκ του Bad Mitsotakis. Μόνο που για κάποιο λόγο, αυτό δεν πέρασε ποτέ. Πολύ πιθανόν για να μην τον μνημονεύουμε τον αγαπητό συχνά. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, η ιδέα σου να πάρει το όνομα ενός διακεκριμένου Έλληνα υιοθετήθηκε απλά δεν κράτησε πολύ. Άντε σα δεν ντρέπεσαι!

  @Bruja: Αμ δεν φταίω εγώ μανούλα μου… Άλλη φορά να προσέχεις σε ποιον στέλνεις MMS με πρόστυχες φωτό!!!! Θα περιμένω! Καλησπέρα :ο)

 12. Heliotypon

  Μα γιατί Bad Mitsotakis, παρακαλώ; Δεν το κάνει επίτηδες ο άνθρωπος. Η βρυκολακική του φύση φταίει… Μια χαρά είναι ο άνθρωπος. Θυμάσαι πώς τα κατάφερε να επιβιώσει στην κατοχή, που κυκλοφορούσε με ένα κουτάλι στην εσωτερική τσέπη και έτρωγε τρία συσσίτια ημερησίως (μόνο που ήταν ανάλατες οι φασολάδες, λέει…); Διάνοια σου λέω!

 13. perldion

  @Όλους τους παραπάνω κατατοπισμένους περί… Θρησκευτικά: Ρε σεις, 2 Φεβρουαρίου δεν είναι τα εισόδια -(μπας και λέγονται εσόδια; από τα έσοδα που προσκομίζουν έκτοτε στον ναό του θεού!) Μπας κι είναι αφορμή η ημερομηνία για να τα βάλετε με την Ντο-μη-μπα… Σκεφτήτε τον μπαμπά, αν ποτέ του συμβεί ανάληψις, να σας περιμένει στην είσοδο! ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΙΣΟΔΙΑ και να κρατάει το μπλογκ με τις αμαρτίες σας η Μαρίκα!!!!!

 14. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  @Heliotypon: Αμ είδες μάνα μου; Από τότε είχε διαφανεί η υπερφυσική του φύση. Έπρεπε να είχαμε δράσει τότε όσο ήταν νωρίς. Πλέον τα γονίδιά του έχουν μεταλλαχθεί τόσο πολύ που δεν υπάρχει επιστροφή πια.

  @perldion: Καλέ χρυσό μου, έχεις μπλέξει τα εγκεφαλικά σου μπούτια. Στις 2 Φλεβάρη είναι η Υπαπαντή του Γιόκα. Περισσότερες πληροφορίες γι' αυτή όταν θα έρθει εκείνη η μέρα. Κατά τ' άλλα σε βρίσκω πολύ αισιόδοξο/η. Αλήθεια πιστεύεις ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο να αναληφθεί στους ουρανούς ο μπαμπάς; Οργιάζει η φαντασία σου! Αν πάντως είναι έτσι, μπορώ να πληρώσω μια περαίωση στην Μαρίκα για να μου επιτραπεί η είσοδος στην Κόλαση;

 15. perldion

  @Λουκρητία: Να έχεις την ευχή μου! Με βοήθησες να ξεδιαλύνω το ΠΟΤΕ και σε ΠΟΙΟΝ να προσεύχομαι. Όταν… Απ' την άλλη όμως αισθάνομαι και κάτι σαν, κάτι σαν… θρησκευτικό κενό μέσα μου. Βλέπεις -παιδιόθεν- δεν έχω ανάγκη να παρίσταμαι αυτοπροσώπως στην αγία λειτουργία γιατί στην σπιτική εκκλησία ο αδελφός μου κατεβάζει, κι ανάβει, όλα τα καντήλια όλων των αγίων -μηδενός εξαιρουμένου. (Κάποιος τελευταία του ανέφερε και για τον Σουλπίκιο και έβαλε κι αυτόν στο ρεπερτόριο…)
  Τώρα για τον μπαμπά: Με τον συνωστισμό, τις φράξιες -αχχ, η Παπαρήγααα-, τις υποσκάψεις που κυριαρχούν στο πολιτικό γραφείο της κόλασης ξερώ πως το 'χει κατά νου, ο γενικός γραμματέας εκεί, να τον καλέσει για να τραβήξει μια γενική διάσπαση σ' όλους αυτούς που τον υπονομεύουν. (Δεν ξέρω αν μετά απ' αυτό θα τον ρετουσσάρει να μην γνωρίζεται, ο γενικός, για τσιφφ παράδεισο, -ο θεός να 'χει το νου του γιατί, όπως δεν το ξέρει, από 'κει που δεν το περιμένει θα του 'ρθει…)
  Πρόσεξες πως η κόρη φέρνει της Γιάννας και της κ. Παγγάλου;; Όλες, μα όλες, ο ίδιος Φουστάνος τις περιποιείται;;;

 16. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  Κοίτα perldion, αν ο αδερφός δεν συνοδεύεται με πλούσιο μούσι και πρόστυχο μαύρο ριχτό φουστανάκι, λειτουργία δεν υφίσταται όσο και να επικαλείται τον συναξαριστή με τον δικό του μοναδικό τρόπο! Όσο για την θυγατέρα Θεοδώρα, εγώ το είχα πει: Όταν έλεγε "μας άλλαξε η κρίση" ήταν μια έμμεση αναφορά στον Φουστάνο. Να την ακούτε την αμαρτωλή!

Comments are closed.