Κατηhellικό: Δεξί χέρι, μόνο, περιοδεύει

Είναι κοινό μυστικό στους κόλπους και τα μπούτια της Εκκλησίας ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ των Εισοδίων της Μανούλας και των Γενεθλίων του Γιόκα, είναι στην ουσία μία νεκρή περίοδος. Δεν υπάρχουν τα μεγάλα ονόματα που θα τιγκάρουν το μαγαζί, με αποτέλεσμα τα έσοδα γι’ αυτό το διάστημα να σημειώνουν δραματική μείωση. Αλλά επειδή ο καλός Θεούλης δεν είναι κανένας τυχαίος επιχειρηματίας, έχει πετάξει στην αγορά διάφορα παρφουμαρισμένα και φουλ ποτισμένα στην φορμόλη σωματικά μέλη πρωτοκλασάτων αγίων. Αυτό το κρεοπωλείο-μπουτίκ κατεβαίνει σε tour συχνά και ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια νεκρών περιόδων σαν αυτή που διανύουμε σήμερα. Η συγκεκριμένη πρακτική βασίζεται στο γνωστό σε όλους μας “Έλα, το καλό πράγμα να γυρίζει…”. 

Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν, σας ανακοινώνω ότι το δεξί χέρι του Saint Σπάιρους θα βρίσκεται στον Πειραιά από την 1η Δεκεμβρίου και για μία εβδομάδα. Θεωρώ περιττό να αναφέρω ότι είναι χρέος μας σαν καλοί χριστιανοί να παραστούμε σ’ αυτό το show. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να φωτογραφηθούμε μαζί με το χέρι. Έτσι; Να κορνιζάρουμε την φωτογραφία και να την βάλουμε πάνω στην τηλεόραση για να κοκορευόμαστε στους φίλους μας ότι “Ήμασταν κι εμείς εκεί”. Να μείνει μετά αυτή σαν κειμήλιο στα παιδιά μας και να την μοσχοπουλήσουν στο ebay όταν δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά.

Για όσους ακόμα το σκέφτονται και δεν έχουν πατήσει “I’m Attending” στο Event Invitation που μόλις σας έστειλα, θα ήθελα να τους δώσω ενδεικτικά μερικούς από τους λόγους, για τους οποίους θα πρέπει να φορτίσουν τις μπαταρίες των φωτογραφικών μηχανών τους.

1. Είναι ο πρώτος που εισήγαγε την εκλογή από την λαϊκή βάση. Όταν πέθανε ο παπάς του χωριού, τότε κλήρος και λαός με μια φωνή και πολλές παρακλήσεις τον ανέδειξαν Επίσκοπο. Ελλείψει αντιπάλου, δεν ήταν και τόσο δύσκολο θα μου πείτε. Σωστό. Ουδείς γνωρίζει τι θα είχε συμβεί εάν υπήρχε κι άλλος υποψήφιος. Αν και κάτι μου λέει, πως ο χαμένος θα άλλαζε χωριό και θα έχτιζε δικιά του εκκλησία εκεί, ώστε να ανακηρυχθεί κι αυτός Επίσκοπος.

2. Πρόκειται για την πρώτη γεννήτρια παραγωγής ιόντων. Ο Saint Σπάιρους έκανε πολλά θαύματα. Ένα από αυτά ήταν η πρόκληση βροχής στην Κύπρο όταν μαστιζόταν από μεγάλη ανομβρία. Λέγεται ότι με κατανυκτική προσευχή, κατάφερε να ανοίξει τους ουρανούς και να ρίξει καρέκλες. Στην ουσία όμως, αυτό που έκανε ο Άγιος ήταν να φέρει επί γης την Τεχνολογία Διαμόρφωσης των Τοπικών Ατμοσφαιρικών Διαδικασιών. Κοινώς, τον καιρό κατά παραγγελία.

3. Είναι ο προάγγελος του ΔΝΤ. Μια μέρα, ένας πολύτεκνος και πολύ φτωχός άνθρωπος ζήτησε από τον Σπάιρους ένα δάνειο για να ξεπληρώσει τα χρέη που είχε σε κάποιον πλούσιο και τα οποία, αν δεν τα εξοφλούσε, αυτός θα του έπαιρνε το σπίτι. Ο αλχημιστής Άγιος τότε άρπαξε ένα φίδι που περνούσε το κακόμοιρο αμέριμνο από την περιοχή και το μετέτρεψε σε χρυσό. Με αυτό λοιπόν κατάφερε ο φτωχός να γλιτώσει το σπίτι του αφήνοντάς το σαν ενέχυρο. Εννοείται βέβαια ότι επέστρεψε το ενέχυρο πίσω στον Σπάιρους Καν όταν αποπλήρωσε όλα τα χρέη του, ύστερα από πολλά χρόνια σκληρής λιτότητας.

Πιστεύω τα ανωτέρω να έπεισαν και τους τελευταίους Θωμάδες και την Τετάρτη να έρθουν στον Πειραιά ώστε να τιμήσουμε όλοι μαζί τον Άγιο Παζλ. Τον Άγιο αυτό, που το δεξί του χέρι βρίσκεται εδώ και το υπόλοιπο σώμα στην Κέρκυρα. Και πριν κλείσω, μια συμβουλή: Καλό θα ήταν να περιοριστείτε μόνο στις φωτογραφίες και να μην το ασπαστείτε, γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι ήταν το τελευταίο πράγμα που άγγιξε ο Σπάιρους.

Αμήν.

18 Comments

 1. Heliotypon

  Εγώ μπορώ να αγιοποιηθώ δωρίζοντας τα @@ μου να γίνουν πάζλ; 'Η πρέπει πρώτα να γίνω άγιος για να γίνει δεκτή η προσφορά μου; Ε, κοντεύω…

 2. Stef...

  Φοβάμαι στις πολιτικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει μια φωτογραφία μου με ένα "δεξί" χέρι. Είναι όπως αυτό που λέω τελευταία στους φίλους μου: "Δεν πας βρε μα**κα δώρο μια ελιά αυτή την περίοδο! Μπορεί να σε παρεξηγήσουν…" :))

  Καλημέρα Λούκρη!

 3. nicolaos demonicos

  Δεν γνωρίζετε, ούτε εσύ Λουκρητία ούτε οι σχολιαστές, την ιστορία της αγίας χειρός τού -όπως ειρωνικά τον αποκαλείς- Saint Σπάιρους… η αμαρτία δική σου. Και, όσο να με παρακαλάτε, δεν θα σας την αφηγηθώ, έτσι για να σκάσετε.
  Και αν νομίζετε ότι το μεγαλύτερο θαύμα του είναι αυτό της βροχόπτωσης στην Κύπρο, αλλάξτε κούνια. Αλλά ούτε και αυτό θα σας το πω, έτσι για να ξανασκάσετε.
  Και πάντως όσοι πιστοί, πηγαίνετε να το φιλήσετε, είναι θαυματουργό, αυτό δεν χωρεί συζήτηση. Και μην επηρεαστήτε από το της Λουκρητίας υποβολιμαίο «γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι ήταν το τελευταίο πράγμα που άγγιξε ο Σπάιρους» – εξ άλλου εσείς δεν θα φιλήσετε το εσωτερικό της παλάμης. Και θα γίνετε καλά από «πάσαν νόσον» – δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για το από «πάσαν μαλακίαν».

 4. perldion

  Kάτι που δεν κατάλαβα: Το φίδι, μετά την εξόφληση του χρέους, ξανάγινε φίδι; Αν συνέβει έτσι ΝΑ ΠΩΣ θα λύσουμε το πρόβλημα του εθνικού χρέους: Να δώσουμε τον Πάγκαλο στο Δ.Ν.Τ. και Ε.Κ.Τ.! -ένας χωριάτης ΠΟΣΟ χρέος μπορεί να είχε; κι είναι για τούτο ο άγιος (θε μου συχώρα με) χρησιμοποίησε το φίδι!
  Μετά απ' αυτό μπορούμε να ξαναρχίζουμε να στιβάζουμε δάνεια αν ΤΑΙΖΟΥΜΕ με το ζόρι τον Βενιζέλο!! Χρησιμοποιώ αυτόν γιατί ο άλλος πόσο θα πάει ακόμα;; Είναι έτοιμος να κάνει έκρηξη… Εκείνο το κουμπί…;; Σε ΤΙ έκτασις καθρέφτη μπροστά στέκεται και αυτοεπιβεβαιώνεται;;

 5. Anonymous

  Ειναι αυτό που λέμε ευκαιρία να του σφίξεις το χέρι του Αγίου. Περιμένω τις εντυπώσεις σου

 6. ο Κυρ Αντρεας

  ολα ειναι θεμα marketink

 7. NET MAN

  Τα @@ του Ηλιοτυπον,το πουλι το δικο μου,και τα βυζακια της Λουκρητιας,σε 500 χρονια απο τωρα θα κοσμουν καθε εικονοστασι και θα ψελνουν κειμενα μας γυρω ολοι οι πιστοι…
  Της πουτανας θα γινει σε 500 δηλαδη…

 8. Heliotypon

  Ρε συ αμαρτωλή, έχεις e-mail. Δεν το τσεκάρεις;

 9. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  @Heliotypon: Παιδί μου, κράτα τα. Θα σου χρειαστούν γιατί απ' ό,τι διαβάζω βρήκαν το μυστικό που θα στείλουν τα γηρατειά στον κάλαθο των αχρήστων. Εκτός κι αν θες πραγματικά να προσφέρεις στην Ορθοδοξία. Αν και γι' αυτό, θα πρέπει να αγιοποιηθείς πρώτα, όπως πολύ σωστά αναφέρεις. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει αυτό. Πρέπει να τσεκάρουμε τι θέση κατέχεις στην επετηρίδα. Για το e-mail τώρα, απολογούμαι. Το αναθεματισμένο είχε πάει στα junk (μην το πάρεις προσωπικά) και δεν το είχα προσέξει. Θα σου απαντήσω σε λίγο, γιατί πρέπει να φύγω τώρα.

  @Stef: Μ' αρέσει που δίνεις μια άλλη προοπτική στο όλο ζήτημα. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Παρόλα αυτά, εγώ θα το τολμήσω και θα βγάλω φωτό μαζί του κάνοντας κι οι δυο το σήμα της νίκης. Oh yes!

  @demonicos: Τελικά επιβεβαιώνεις ότι είσαι ένας κλασσικός χριστιανός. Κρατάς το καλύτερο για την πάρτη σου, αδιαφορώντας για την σωτηρία της ψυχής των αδελφών σου. See you in hell αγαπητέ!!!!

  @perldion: Ναι όντως ο χρυσός ξανάγινε φίδι όταν το επέστρεψε στον Σπάιρους. Τώρα αυτό με τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο τι να πω…; Τους αποκαλείς εμμέσως πλην σαφώς φίδια; Ή γενικώς ζώα; Όπως και να έχει, ντροπή σου! Αλλά για να απαντήσω και στην τελευταία σου απορία. Δεν έχει καθρέφτες ο Πάγκαλος σπίτι του. Αν θέλει ποτέ να τσεκάρει την εμφάνισή του, πάει και στήνεται μπροστά από ουρανοξύστη με γυάλινη πρόσοψη. Οι λόγοι προφανείς…

  @Ανώνυμο: Κι όχι μόνο! Θα σε κρατήσω ενήμερο κι ας ξέρω ότι με ζηλεύεις αφάνταστα.

  @Κυρ Αντρέα: Χαχα καλό! Και μόνο που μπήκες στην διαδικασία να το εικονογραφήσεις, πιστεύω ότι ανέβηκες 5-6 θέσεις πάνω από τον Heliotypon στην επετηρίδα. Keep on going!

  @ΝΕΤ ΜΑΝ: Η Τριαδικότητα σε όλο της το μεγαλείο!

 10. Anonymous

  Τελικα ειναι "Η μεγαλυτερη ιστορια που ειπωθηκε ποτε" ετσι;
  Στη τελικη ποσο αποτελεσματικος θα μπορουσε να ηταν ενας κομμωτης για το προβατο;
  Can we move to greater issues? thanks…

 11. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  Αν σου πω τώρα Ανώνυμε ότι αδυνατώ να ακολουθήσω τον συλλογισμό σου τι θα πεις; Θα φταίει που δεν έχω υψηλό σκορ σ' αυτά τα τεστ, να δεις πώς τα λένε… Α ναι, ΙQ! Όπως και να έχει, καλώς μας ήρθες στο καζάνι. Και να μην μου συγχίζεσαι! Βασικό αυτό, αν θες να επιβιώσεις εδώ μέσα :ο)

 12. Anonymous

  Απλα δεν μπορω βλεπω κοφτερα μυαλα και ταλεντα στο γραψιμο να αναλωνονται ακομα με θεματα της εκκλησιας..2010 εχουμε ελεοος..μ'αυτους θα ασχολουμαστε ακομα;

 13. NET MAN

  Αδερφέ Ανώνυμε 1:50
  Μην βιαζεσε…Παντα ετσι κανει…Αρχίζει με χέρι και καταληγει στα γεννητικα οργανα χωρις να παρεις χαμπαρι…
  Εμεις τι νομιζεις περιμενουμε εδω…?

 14. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  @Ανώνυμο: Α καλέ, μερσί για το κοπλιμάν! Κατά τ' άλλα, αν ρίξεις μια βόλτα εδώ τριγύρω θα δεις ότι ασχολούμαι με ποικίλα θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς μας. Κι όπως καταλαβαίνεις, η Εκκλησία είναι ένα από αυτά, γιατί ακόμα είμαστε πολύ θρήσκοι σαν λαός. Δεν είναι κακό. Οπότε λοιπόν θα μου επιτρέψεις να αφιερώνω την Κυριακή στο Κατηhellικό. :ο)

  @ΝΕΤ ΜΑΝ: Βρε άτιμε μην αποκαλύπτεις όλα τα μυστικά μου!

  Καλό μήνα παίδες!

 15. Anonymous

  Εισαι Θεα!υποκλινομαι..

 16. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  Άντε καλέ Ανώνυμε, με κάνεις και κοκκινίζω…. Καλημέρα :ο)

 17. perldion

  Λες: "Αν θέλει ποτέ να τσεκάρει την εμφάνισή του, πάει και στήνεται μπροστά από ουρανοξύστη με γυάλινη πρόσοψη. Οι λόγοι προφανείς…"
  Λουκρητία γλύκα μου, κι επειδή είσαι εις-Ελλάς και μιλάς από τα από μέσα, έχω μια αγωνία -διευκρινιστικής φύσεως καθώς με τρόμο βλέπω το κουμπί να σπάει της T.Vης μου το γυαλί:
  Θα πρέπει, όπως όλοι μας, να κατουράει ο άνθρωπος! Εεε;; Πώς και με τί τρόπο ψάχνει και τον βρίσκει εκεί κάτω για να τον βάλει να κάνει τα τσίσια του;; Το δεξί του χέρι είναι σαν και του γκαραγκιόζη;;; (Κι αυτό -λόγω τιμής που τώρα με το Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ., Ε.Ε. έπεσε η τιμή της- δεν είναι υπονοούμενο για την εντιμότητά του! Κάθε άλλο… Αλλά όπως όλοι καλά ξέρουμε, από τις 18-10-'81, τεντώσου-τεντώσου οι ΠαΣοΚοι στην, φιλότιμη, προσπάθεια τους να καθαρίσουν τα δημόσια ταμεία, εσωτερικώς:
  α) τα καθάρισαν και
  β) θα πρέπει να κυκλοφορούν στην Διονυσίου με μακρήτερο το δεξί τους… Εξάπαντως αυτό!)
  Μήπως, κι όμως, από το συνεχές σφουγγάρισμα, η σύζυγος έμαθε την δουλειά; -πλημμύρα οι τουαλέττες στο σπίτι μετά απ' τ' ανακουφιστηκά του συζύγου- κι έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχός;; Να νοικοκυρέψει την off-shore Ελλάς! (-τελικά βγήκε;;) Βέβαια δεν μπορώ να φανταστώ πως ο καραγκιόζης είχε, εκτός απ' το δεξί του χέρι, και το κάτι τις του ΤΟΣΟ μακρύ… Αδύνατον!Προσπαθώ και δεν μου βγαίνει!

 18. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  Perldion μ' αρέσουν τα βαθιά φιλοσοφικά ζητήματα που σε ταλαιπωρούν. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι σε θέση να φτάσει έως εκεί. Μήπως τελικά, όλο αυτό μπροστά του, είναι από κατακράτηση ούρων κι όχι απλά από φαϊ; Είναι κι αυτό μια πιθανότητα. Όσο για τη συμπαθέστατη σύζυγό του, εξ όσων γνωρίζω, δεν εξελέγη. Ελπίζω να κάνω λάθος όμως, γιατί πολύ φοβούμαι ότι θα μας στοιχειώσει κι αυτός όπως ο μπαμπάς Μητσοτάκης μέχρι να δει τη γυναίκα του σε κάποιο πολιτικό αξίωμα

Comments are closed.