Πού πήγαν οι ξαναμμένοι μανάτοι;

Το 2006 ο Conan O’Brien έδωσε στην ανθρωπότητα τη μεγαλύτερη ερωτική φαντασίωση που έχει υπάρξει ποτέ. Για όποιον δεν γνωρίζει, ο Conan είναι γνωστός παρουσιαστής βραδινών talk show στην Αμερική. Παρακαλώ, μην παρασυρθείτε: καμία σχέση με τους εγχώριους παρουσιαστές και τις εκπομπές που έχουμε δει κατά καιρούς. Για να το πω αλλιώς: οποιαδήποτε αντιστοίχιση με γνώριμα πρόσωπα και καταστάσεις είναι καταφανέστατα ατυχής. Ας επανέλθω όμως. Το 2006, ο Conan παρουσίαζε τότε την εκπομπή «Late Night». Εκείνο το βράδυ, είχε βάλει στο μάτι τις κολεγιακές μασκότ και είχε βγάλει από τα πνευμόνια μας λαχανιασμένες ανάσες λόγω γέλιου. Σατιρίζοντας τις αλλοπρόσαλλες επιλογές χαρακτήρων για μασκότ, αυτός και η ομάδα του σκαρφίστηκαν μερικές που θα ήθελαν να δουν στο μέλλον. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και ο «Webcam Μανάτος». Ένας ξαναμμένος μανάτος που τριβόταν ξεδιάντροπα μπροστά στην κάμερα, ενώ ένας κύριος το απολάμβανε ξελιγωμένος.

Όταν τελείωσε το σκετσάκι, ο Conan δήλωσε πως ο κύριος παρακολουθούσε το hornymanatee.com. Φυσικά και επρόκειτο για αστείο. Ελάτε, τώρα. Τι πάει να πει αστείο; Αν το κοινό το λατρέψει, μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε πραγματικότητα. Ή μάλλον, σε διαδικτυακή φρενίτιδα. Το NBC κατοχύρωσε το domain name αστραπιαίως. Η επίσημη αιτιολόγηση: Εάν κάποιος τηλεθεατής το κατοχύρωνε και ανέβαζε ακατάλληλο υλικό, υπήρχε η πιθανότητα το δίκτυο να καταστεί υπόλογο για την προώθηση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως το NBC έδρασε προληπτικά και λογικά το domain name θα έμενε παρκαρισμένο. Λάθος. Ο Conan και η ομάδα του έστησαν αμέσως το hornymanatee.com, ένα site με πορνό όπου πρωταγωνιστούν ξαναμμένοι μανάτοι σε κάθε πιθανό ερωτικό σενάριο. Με φωτογραφίες, βίντεο, αναμνηστικά δώρα και φυσικά, υλικό που έστελναν οι τηλεθεατές. Ένα site που ενδεχομένως ήταν η αιτία για πολλά υγρά βράδια. Με υγρά μάγουλα από τα δάκρυα γέλιου, για να μην παρεξηγηθώ.

Δυστυχώς, το hornymanatee.com δεν είνα πια μαζί μας τα τελευταία χρόνια. Πιθανότατα τώρα αναρωτιέστε για ποιον λόγο κάθομαι και σας ζαλίζω με τις διαδικτυακές μου αναμνήσεις. Ακριβώς για αυτό. Τέτοιες μέρες, λίγο πριν αλλάξει η χρονιά, όπως άλλοι αναπολούν γλυκές στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, εγώ φέρνω στον νου μου ιστοσελίδες που έχω λατρέψει και δεν υπάρχουν πλέον. Και σκέφτομαι, πως δεν γίνεται να έχω μόνο εγώ αυτήν την παραξενιά. Σίγουρα κι εσείς έχετε sites που σας λείπουν. Εντάξει, μπορεί να μην είναι τόσο σεξουαλικά αστεία όσο το hornymanatee, αλλά σίγουρα έχετε. Ή ελπίζω, τέλος πάντων.

*Αναδημοσίευση από www.protagon.gr