Τζίφος στο ημίφως

Οι Πυξ Λαξ έχουν καταστρέψει τον κόσμο. Πέραν του ότι διαλύθηκαν και μας άφησαν τον Πλιάτσικα να μας τυραννάει σόλο, γράφοντας για χαμόγελα που απειλούν να αυτοκτονήσουν πέφτοντας από μπαλκόνια, στοίχειωσαν και τους έρωτές μας τόσα χρόνια.

Το τι χαρτομάντηλο έχει καταναλωθεί ακούγοντας το “Να γυρίσεις σαν θα ‘ρθουν τα χελιδόνια” δεν λέγεται. Τέτοια ζημιά στα δάση μόνο τα φυλαχτά με Τίμιο Ξύλο. Δεν είναι τυχαίο. Πάντα είχαν καλή σχέση με τον Θεούλη. Μέχρι και χιτάκι του έγραψαν για να ανεβάσει λίγο την πελατεία στο μαγαζάκι. Αφού σου λέει στο παρατσάκ δεν συμπεριέλαβαν οι ψάλτες το “Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο” στην κυριακάτικη λειτουργία.

Κάπως έτσι την πάτησα κι εγώ τις προάλλες. Από τα ηχεία ακούστηκαν οι πρώτες νότες από το “Να χαθώ στα βήματά σου” και στο μυαλό μου ήρθε κατευθείαν ο Στόκας σαν άλλος φτερωτός θεός Έρωτας. Βέβαια λίγο πιο μπρουτάλ από το χαριτωμένο μαμόθρεφτο που βλέπουμε στις κάρτες του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά πλήρως εξοπλισμένος. Έχω κλείσει τα μάτια κι ονειρεύομαι. Αχ ναι, αγκαλιά σου να με βρει η αυγή. Να με χάσεις, να σε χάσω, να κρυφτώ, να κρυφτείς. Γενικώς να παίξουμε παιχνίδια της αλάνας.

Πώς να κρατηθώ λοιπόν η δόλια; Σηκώνω το ακουστικό και παίρνω το μωρό που έχω λιμπιστεί εδώ και καιρό. Δείπνο στο σπίτι μου απόψε. Ξεκινάω τις προετοιμασίες με ρυθμούς Κεντέρη. Συμμάζεμα του αχουριού, αποψίλωση κάθε πιθανού κι απίθανου σημείου του κορμιού μου και βουρ στην κουζίνα για μαγείρεμα. Κανελόνια, η σπεσιαλιτέ της αφεντιάς μου. Τα χέρια λερωμένα ως τον αγκώνα, γιατί ως γνωστόν τα κανελόνια κι ο εμετός θέλουν δάχτυλο, αλλιώς δεν πετυχαίνουν. Ουφ άγχος μα τα προλαβαίνω. Ανάβω και το ρεσό να ζεστάνει το λαδάκι με άρωμα λεβάντας να ‘ρθουμε να μαστουρώσουμε σε περίπτωση που δεν μας πιάσει το κρασί και ντριιιιιν. Νάτο το μωρό στην ώρα του.

Σερβίρω το φαϊ για να μου χορέψει μετά το αρκούδι. Γελάκια κι αηδιούλες. Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που έλεγε κι ο Ηλιόπουλος. Έχουμε εξαντλήσει όλα αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα που συζητάνε σε τέτοιες περιπτώσεις. Καιρός, ταινίες, δουλειά. Μέχρι και για τον Πάγκαλο λέμε. Τώρα αυτό δεν ξέρω αν συγκαταλέγεται στο savoir vivre, αλλά ναι πέφτουμε τόσο χαμηλά. Τι άλλο να κάνουμε; Ρίχνω ιδέα να παίξουμε Buzz. Πού θα πάει; Θα δει το σχήμα του βομβητή και θα το πιάσει το υπονοούμενο, σκέφτομαι. Δεν λέει όχι. Τον παίρνω δυο ματσάκια εύκολα. Μέγα λάθος! Ο πληγωμένος εγωισμός του μωρού μου έχει λερώσει τον καναπέ. Μετά από λίγο, λέει πως είναι αργά και αποχωρεί. Και μένω τζίφος στο ημίφως.

Αποφασίζω να πνίξω τον πόνο μου στα κύματα του κυβερνοχώρου. Ώπα τι βλέπουν τα ματάκια μου! Άρθρο με τίτλο “Ο έρωτας χτυπάει σε ένα πέμπτο του δευτερολέπτου”. Διαβάζω για μια μελέτη που έδειξε ότι ο έρωτας είναι στην ουσία μια διαδικασία στην οποία εμπλέκονται 12 διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου. Κάτι σαν τη φόρμουλα 1 και τα πιτ στοπ να υποθέσω. Και το “ο έρωτας περνάει από το στομάχι” τότε τι είναι; Τσάμπα μπούκωνα το κανελόνι δηλαδή; Παραπλανητική η λαϊκή σοφία. Πιο κάτω, το άρθρο αναφέρει ότι μερικές από αυτές τις περιοχές ενεργοποιούνται επίσης κι όταν το άτομο βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών. Μα να μην το ξέρω νωρίτερα να πάρω τον ντίλερ της γειτονιάς μου…

Και μέσα σ’ όλα αυτά να έχω και τους Πυξ Λαξ να μου τραγουδάνε “Ο έρωτας κοιμήθηκε νωρίς”. Όχι μάνα μου, ο έρωτας χτύπησε κι έφυγε σε ένα πέμπτο του δευτερολέπτου.

*Αναδημοσίευση από www.protagon.gr

12 Comments

  1. Stef...

    Εγώ πάλι ποτέ δεν το κατάλαβα το "ο έρωτας περνάει από το στομάχι"… Καταρχήν το θεωρώ εμετικό να φαντάζομαι το φτερωτό μωράκι με τα βέλη και το τόξο να διανύει μια απόσταση οισοφάγος-κ*λοτρυπίδα με στάση Στομάχι, και δεύτερον πάντοτε μετά το φαγητό ακολουθεί η υπνηλία και η χαλάρωση άρα που διάθεση για σεχχχ…? Το βέλτιστο μου φαίνεται θα ήταν η προσφορά ορεκτικών για να.. ανοίξει η όρεξη (πάσης φύσεως) και μετά τις περιπτύξεις να ταϊστεί ο άνθρωπος (σαν επιβράβευση!) 🙂

  2. Πιπεράτος

    1)Κατ αρχιν που πατε και τους βρισκετε ρε σεις κοριτσια…?
    Βρε ποιον Παγκαλο και ποιο Buzz ακουω νυχτιατικα…?
    Με το που ειδα πως ξεκινησε το αρθρο αναψα και τσιγαρακι να απολαυσω το ροζε της υποθεσης και θυμωσα παρα πολυ πρεπει να σου πω που προσγειωθηκα αναποδα…Ξαναγραψτο με αισιο τελος αμεσως!

    2)Το "ο ερωτας περναει απο το στομαχι" ισχυει για παντρεμενους που γυριζουν κουρασμενοι απο την δουλεια…Διαβαστε και λιγο πατριδογνωσια ντε…
    Αλλα μην σκας Λουκρητια…Οτι και να κανες με τον λελε που μπλεξες παλι θα νευριαζαμε παρεα.

    (Θυμηθηκα τωρα πως σε αποκριατικο γλεντι στην Θεσσαλονικη,στην "γιορτη των αγγελων" ο δημος καλεσε τους Πιξ Λαξ για να ξεφαντωσει η πολη…Ολοι βουρκωμενοι φυγανε…

  3. Λουκρητια η Αμαρτωλη

    @Stef: Χαχα βρε τέρας, έκανα εικόνα αυτό το μίνι tour του μαμόθρεφτου μέσα στο πεπτικό μας σύστημα. Δεν μπορώ να πω ότι με χάλασε. Είναι τυχερό. Φαντάσου ότι πηγαίνει σε μέρη που δεν πρόκειται ποτέ εμείς να πάμε! Δυστυχώς όμως δεν πετυχαίνει και τον σκοπό του, οπότε σκατά…

    @Πιπεράτο: Χαχα τι να σου πω βρε μάνα μου…. Δεν θέλει κι ιδιαίτερο κόπο για να τους πετύχεις. Μην σου πω ότι έρχονται και σε βρίσκουν μόνοι τους σαν τα μυγάκια που πηγαίνουν προς το φως. Ζητάω ταπεινά συγνώμη που το τσιγαράκι δεν συνοδεύτηκε από την γνωστή ντάγκλα μετά από μια μεγάλη απόλαυση. Επιφυλάσσομαι όμως! Έχεις δίκιο πάντως. Μου φαίνεται στην καλύτερη των περιπτώσεων θα την βγάζουμε με κανα delivery και πολύ τους είναι!
    Πάλι καλά να λες που δεν φύγατε με τις φλεβίτσες σας πετσοκομένες σαν άνιθος έτοιμος να μπει στην κατσαρόλα με τον αρακά!

  4. heliotypon

    Δεν γνωρίζω τους Π-Λ, αν και έχω ακούσει το όνομα. Φανατικός άλλων ειδών μουσικής εγώ, δεν συγκινούμαι από τύπου Π-Λ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. 'Οπως πολύ σωστά σου είπε και ο Stef, με γεμάτο το στομάχι δεν γαμάς, τουλάχιστον δεν γαμάς άνετα, όταν σου ανεβαίνει το έδαισμα στο στόμα σε κάθε απόπειρα ερωτικής ακροβασίας. Κι αυτοί που το κάνουν, ή ζορίζονται, ή δεν έχουν σκοπό να τέρψουν την σύντροφο, αλλά νά εφαρμόσουν την προτροπή της διαφήμισης που έλεγε: "Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε". Τέτοια θέλεις; Γι' αυτό, άλλη φορά ΠΡΩΤΑ να βάζεις το μωρό στο κρεβάτι (ή, ό,που αλλού γουστάρεις, να μη σε περιορίζω κιόλας…) και μετά να το ταΐζεις με την ησυχία σου και με το υπογάστριο χορτάτο. Δεν ξέρω αν αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος της …λιποταξίας του "μωρού", αλλά αν έχεις προθέσεις πονηρές δείξ'το μόλις μπει μέσα, κάν'του μερικά αναφτικά και …let nature take its course, που λένε και οι σεμνότυφοι αμερικάνοι…

  5. Bruja

    @stef
    πολλές φορές ο φτερωτός Πάνας (μιας και μιλάμε για περιπτύξεις αυτού του βεληνεκούς… κι ο Cupid έφυγε ταξίδι για δουλειές…)το κάνει κι ανάποδα το ταξιδάκι.. αλλά ακόμη και τότε, εγώ, δίκιο θα σου δώσω…. γιατί μετά τη μασαμπούκα άντε στριμώξου στην "θηλυκή παραλιακή" εν ώρα αιχμής… anyway!!!

    @αμαρτωλή..
    σταμάτα να ακούς Π-Λ και ρίξτο στον Τζιμάκο… θα με θυμηθείς.. αλήθεια καλά τα κανελόνια?

  6. Anonymous

    Καλά, πότε θα εκσυγχρονιστήτε εσείς; Ακόμη στον έρωτα φτερωτό-στρουμπουλοπαίδι είσαστε και την τοξοβολία του; Αν ήμουνα ζωγράφος, θα σας τον έστελνα σαν σε φωτογραφία, αλλά δεν είμαι. Το ξυρισμένο κεφάλι του, με την εξαίρεση της μακριάς κοτσίδας αλά Τζενγκίνς Χαν, θα στόλιζαν μία μάσκα που θα ’κρυβε τα μάτια αλλά όχι το πολλά υποσχόμενο «τώρα θα δης τι θα πάθης, μωρή» βλέμμα του· οι κρίκοι στα φρύδια του θα ήσαν πλατινένιοι· τα σκουλαρίκια του μικρά μονόπετρα· ο χαλκάς στην μύτη από μείγμα ανοξείδωτου ατσαλιού και κόκκινου χρυσού 24 καρατίων· το καρφί στην 16ποντη γλώσσα του από νικέλιο. Ο λαιμός του, μακρύς και δυνατός, θα έφερε το απαραίτητο δερμάτινο στεφάνι, διανθισμένο με μεταλλικές ανοξείδωτες αιχμές. Το τραπεζοειδές στήθος του, άτριχο ή αποτριχωμένο, θα κάλυπτε ένα πέτσινο μακό, αφήνοντας τις ρώγες, pierced και συνδεδεμένες με πέτσινο κορδόνι, να προβάλλουν ανάμεσα στις κρεμαστές αλυσίδες και τα άλλα μεταλλικά διακοσμητικά. Την πολύ στενώτερη από τις ανοιχτές πλάτες μέση του θα έσφιγγε μια φαρδειά δερμάτινη ζώνη με τους απαραίτητους κοχλιωτούς χαλκάδες, από όπου θα κρέμονταν τα εκ των ων ουκ άνευ ερωτικά σύνεργα με έμφαση στα δύο ζεύγη μεταλλικών και καλυμμένων με δέρμα α΄ ποιότητος χειροπεδών. Τα μπράτσα, ακάλυπτα και μυώδη, θα έστελναν πρόσκληση για σφίξιμο μέχρις ασφυξίας· ωλένη και κερκίδα θα κάλυπτε διάτρητο εξαιρετικής ποιότητος σφιχτοπερασμένο πετσί με εντυπωσιακές αγκράφες. Οι παλάμες θα ήσαν καλυμμένες από αδάκτυλα δερμάτινα γάντια· από το ένα χέρι θα κρεμόταν η γάτα με τις εννιά ουρές και από το άλλο το λουρί της μάνας. Τους γοφούς θα κάλυπτε εφαρμοστό δερμάτινο σορτσάκι, που θα έκανε τις μεγεθόπληκτες να λιγώνωνται, αφήνοντας τα «αχ» να ακούγωνται στο απέναντι τετράγωνο. Μιαν άλλη φορά θα σας πω για τους μηρούς και τα πόδια. Αλλά βάλτε και σεις την φαντασία σας να δουλέψη λίγο…
    Και βέβαια ο τύπος μόνο για φαΐ δεν έρχεται – έρχεται για να «φάη».

  7. Bruja

    @Ανώνυμος
    λίγο φετιχιστική την βρίσκω την περιγραφή.. σαν ήρωας από τη Xena the warrior princess, ένα πράμα… αλλά αλλού ήθελα να σταθώ (μιας και εν ολίγοις, πολλές/οί δεν τολμούν ΚΑΝ να σκεφτούν έτσι τον φτερωτό θεό.. κι ίσως και να σοκαρίστηκαν σφόδρα!!)αλλά ένα τόσο γλαφυρά περιγραφικό κείμενο είναι ΑΜΑΡΤΙΑ να είναι ανυπόγραφο!

    υ.γ. βέβαια θα συμφωνήσω απόλυτα ότι ο έρωτας (είτε ως σχεδόν άφυλλο πιτσιρίκι είτε ως ούνος πολεμιστής) έρχεται πάντοτε μόνο για να χορτάσει την όποιας μορφής πείνα του!
    καλημέρα :ο)

  8. Λουκρητια η Αμαρτωλη

    @Ηeliotypon: Καταρχήν… ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟ ΣΟΥ;;;;;!!!! Δεν θα αντέξω να μην βλέπω αυτή την ομορφιά… Παρακαλώ την επόμενη φορά που θα εμφανιστείς φρόντισε να την δω, αλλιώς θα έχουμε αμαρτωλά ξεμπερδέματα, γκε γκε μόρτη μου; Επί του θέματος όμως, εσύ τι λες μάνα μου; Να μην του έδειξα τα κατάλληλα σημάδια ότι θέλω να κάνουμε πράξη το άσμα της Σαμίου (το γνωστό "Εκεί που καίγομαι πολυ") αλλά πέσαμε σε περιπτωσάρα φαίνεται. Εξού και το μπούκωμα με τα κανελόνια….
    @Bruja: Ο Τζιμάκος είναι σταθερή αξία, δεν το συζητώ…! Αχ 29 Οκτώβρη σου ερχόμαστε! Χμμμ λες άμα του έβαζα το "Κάγκελα παντού" να του έβγαινε κανά S&M γούστο (ξερεις κλουβιά, μαστίγια, κλπ); Δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ… Μια χαρά τα κανελόνια, άνετα πέρναγα στο Μαστερ Σεφ!
    @Ανώνυμο: Από τον τρόπο γραφής σου, υποθέτω είσαι ο demonicos (ακούς Bruja; για να μην μένεις με την απορία). Πωπω αυτό που περιγράφεις το θέλω να μου τον στείλεις πακέτο. Τα έξοδα αποστολής τα καλύπτω εγώ. Ε ρε κάτι τσιμπούσια που έχουμε να κάνουμε… Κάτσε να πιάσω την κουτάλα μου από τώρα!

  9. nicolaos demonicos

    Μέσα είσαι, Λουκρητία. Δεν καταλαβαίνω γιατί σταμάτησε να λειτουργεί ο λογαριασμός μου Google. Όταν όμως το έστειλα, υπήρχαν στο παράθυρο που αναδύθηκε τα στοιχεία μου. Ακατανόητο (για μένα, που είμαι άσχετος με την τεχνολογία του διαδικτύου).
    Άρα υπογράφω στο εξής, μέχρι να λύσω τον γρίφο.
    ndemonicos

  10. Λουκρητια η Αμαρτωλη

    Είμαι γάτα της κολάσεως demonicos! Αμ τι νόμιζες…. Αν και μου μυρίζεται δάκτυλος Άνθιμου…

  11. maria

    μάλλον το buzz δε συγκαταλέγεται στα "προκαταρκτικά παιχνίδια"..
    Κρίμα το μαγείρεμα…
    την επόμενη φορά κάντα αντίστροφα, όχι τίποτα άλλο μήπως γλιτώσεις και το πλύσιμο των πιάτων.
    Και κλείνω με τη λατρεμένη ατάκα μιας φίλης:"άντρες,πεταμένα λεφτά"

  12. Λουκρητια η Αμαρτωλη

    Αχ μάλλον ναι Μαράκι. Αν και είναι απαράδεκτο… Θα έπρεπε μετά την ήττα του να θέλει να ρεφάρει. Τι να πεις… Εγώ το είπα ναι, την επόμενη φορά delivery και σε πλαστικά πιατάκια. Ουστ!
    Επέτρεψέ μου να παραφράσω την ατάκα της φίλης σε "άντρες, πεταμένα *" όπου το * λειτουργεί σαν wildcard. Βάζεις ό,τι θες ανάλογα με την περίσταση!

Comments are closed.