Κατηhellικό

Κατηhellικό: Δεξί χέρι, μόνο, περιοδεύει

Είναι κοινό μυστικό στους κόλπους και τα μπούτια της Εκκλησίας ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ των Εισοδίων της Μανούλας και των Γενεθλίων του Γιόκα, είναι στην ουσία μία νεκρή περίοδος. Δεν υπάρχουν τα μεγάλα ονόματα που θα τιγκάρουν το μαγαζί, με αποτέλεσμα τα έσοδα γι’ αυτό το διάστημα να σημειώνουν δραματική μείωση. Αλλά επειδή ο καλός Θεούλης δεν είναι κανένας τυχαίος επιχειρηματίας, έχει πετάξει στην αγορά διάφορα παρφουμαρισμένα και φουλ ποτισμένα στην φορμόλη σωματικά μέλη πρωτοκλασάτων αγίων. Αυτό το κρεοπωλείο-μπουτίκ κατεβαίνει σε tour συχνά και ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια νεκρών περιόδων σαν αυτή που διανύουμε σήμερα. Η συγκεκριμένη πρακτική βασίζεται στο γνωστό σε όλους μας “Έλα, το καλό πράγμα να γυρίζει…”.  (more…)

Κατηhellικό: Virgin Mary has entered the building

Υπάρχουν μερικά events στην Ορθοδοξία (βλέπε Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστος, κλπ.), τα οποία είναι τα απόλυτα must-go για ένα χριστιανό που θέλει να κάνει λαμπρή καριέρα αργότερα στην πίστα του Παραδείσου, και που ως συνήθως κάνουν sold out στα κεριά και τα τάματα. Υπάρχει όμως και ένα, το οποίο, όπως έχει παρατηρηθεί, περνάει στα ψιλά της ατζέντας ή, τέλος πάντων, δεν φέρνει τα αναμενόμενα έσοδα στο ταμείο. Ο λόγος για τα Εισόδια της Παναγίτσας. (more…)

Κατηhellικό: Χριστιανός-Αράχνη

Αν κάποιος θα ήθελε να χαρακτηρίσει τον σύγχρονο πιστό χρησιμοποιώντας καθαρά το ζωικό βασίλειο σαν σημείο αναφοράς, το πιο πιθανό είναι να προσανατολιζόταν στο πρόβατο ή στον χαμαιλέοντα. Το πρώτο για γνωστούς και προφανείς λόγους. Το δεύτερο γιατί ο πιστός τη σήμερον ημέρα, ξέρει να προσαρμόζεται ο άτιμος κατά πώς τον βολεύει. Παραδείγματος χάριν, κάνει το σταυρό του περνώντας μπροστά από εκκλησία, αλλά δεν πηγαίνει στην κυριακάτικη λειτουργία. Νηστεύει κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα -άντε και τον Δεκαπενταύγουστο αν έχει κάποια παραπανίσια κιλά- αλλά δεν το τηρεί σε εβδομαδιαία βάση, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, όπως κανονικά θα έπρεπε. (more…)

Κατηhellικό: Οι εκλογές είναι του Βελζεβούλη

Καλά μου χριστιανόπουλα, ο Βελζεβούλης έβαλε το χέρι του ΚΑΙ στο Κατηhellικό. Καταλήφθηκε ο χώρος του κι έκανε ο άτιμος τα αίσχη του. Κοινώς έγινε της κάλπης. Πήρα μέρος κι εγώ. Ήταν υπέροχα. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα μπορείτε να αμαρτάνετε ελεύθερα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Κυριακή. Εκτός κι αν υπάρξει μεγάλη χριστιανολαϊκή απαίτηση και μεταφέρουμε κατ’ εξαίρεση την θεάρεστη κατήχησή μας για αύριο, Δευτέρα. Όποιος θέλει, ας υπογράψει στα σχόλια. Σας επισημαίνω όμως ότι η υπογραφή σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να ζητηθεί η συγκατάθεσή σας και για να μποϋκοτάρουμε την έκδοση της κάρτας του Πολίτη εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, σε περίπτωση που οι Άγριοι Πατέρες μας δεν καταφέρουν να μαζέψουν αρκετά πρόβατα στο μαντρί για να γίνει το ανάλογο σούσουρο στα ΜΜΕ. Με τις ευλογίες του Saint Pafy αδελφοί μου.

Κατηhellικό: Ευλογημένος ο παλιμπαιδίζων

Πόσες φορές έχετε ξεστομίσει “Αχ και να ήμουν παιδί πάλι” αγανακτισμένοι από τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας; Πόσες φορές ευχηθήκατε να μπορούσατε να γυρνάγατε στα νηπιακά σας χρόνια την ώρα που ανοίγετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ και συνειδητοποιείτε ότι το σπίτι σας μπορεί να μην είναι ο Παρθενώνας αλλά η φωταγώγησή του κοστίζει το ίδιο;

Καλά μου χριστιανόπουλα, μπορώ επισήμως να σας πω ότι άθελά σας εκφράζατε μία από τις πιο σοφές συμβουλές της Ορδοδοξίας μας. Κρύβετε μέσα σας έναν φωτισμένο πιστό ατιμούτσικα και δεν το ξέρατε. Αλλά γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ, να σας ανοίξω τα μάτια, την ψυχή, τα αφτιά, τα πόδια. (more…)