Κατηhellικό: Read The Fucking Manual!

Έχετε πάρει τον νέο ψηφιακό αποκωδικοποιητή για την τηλεόρασή σας όπως μας συμβουλεύουν τα διαφημιστικά της Digea. Με αυτοπεποίθηση που αρμόζει σε κάθε tech geek, ξεκινάτε να τον συνδέσετε. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι στην εποχή του iPad; Είμαστε πλέον τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία που και τα μωρά με το που γεννιούνται στέλνουν το πρώτο τους ουά με SMS. Αν παρόλα αυτά, κάτι πάει στραβά και χρειαστείτε βοήθεια, ξέρετε πού μπορείτε να ανατρέξετε. Στο εγχειρίδιο χρήσης, ή ελληνιστί manual. Τα πάντα σ’ αυτόν τον κόσμο συνοδεύονται κι από ένα manual. Τα πάντα; Ναι τα πάντα. Ακόμα κι ο καλός Θεούλης.

Βέβαια είναι η πρώτη φορά που το προϊόν υπαγορεύει και τις οδηγίες χρήσης του, αλλά γι’ αυτό Τον αγαπάμε. Γιατί είναι πάντα πρωτοπόρος και ξέρει να μας εκπλήσσει. Η Αγία Γραφή, όπως είναι ο επίσημος τίτλος του manual με τον οποίο μπορείτε να το αναζητήσετε στα ράφια του βιβλιοπωλείου σας, είναι στην πραγματικότητα μια αυτοβιογραφία με την αρτιότερη ενότητα troubleshooting.

Αν για κάποιο λόγο, δεν μπορείτε να βρείτε την απάντηση στην ερώτησή σας, τότε το φταίξιμο είναι όλο δικό σας. Είτε θέσατε ένα ασήμαντο ερώτημα, π.χ. πότε θα πάρω την προαγωγή που περιμένω δυο χρόνια τώρα, είτε δεν την διαβάσατε σωστά ώστε να πάρετε την τελική σας απάντηση. Κι εκεί θα σταθούμε. Πώς πρέπει να διαβάζουμε την Αγία Γραφή;

Η Εκκλησία μας λέει πως απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία πριν αρχίσουμε να ξεφυλλίζουμε τις σελίδες της. Όχι καλά μου χριστιανόπουλα. Αποτρίχωση, καυτά εσώρουχα κι ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί δεν συγκαταλέγονται σ’ αυτά που πρέπει να κάνει κάποιος για να είναι έτοιμος να δεχθεί τον Θείο Λόγο. Όπως με όλα τα θέματα που άπτονται της θρησκείας μας, η προσευχή είναι αυτή που θα ανάψει τον φούρνο στην σωστή θερμοκρασία για να ψήσουμε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα σαν κουλουράκια κανέλας. Αυτό που δεν μας συμβουλεύουν οι Άγριοι Πατέρες μας, αλλά υπονοείται με μαεστρία, είναι το αναγκαίο κούμπωμα LSD ώστε να μπορέσουμε να δούμε σε 3D live μπροστά μας τον Χριστούλη να ανασταίνει τον Λάζαρο. Κι επειδή καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να πετύχετε τον dealer της γειτονιάς σας, υπάρχουν κι άλλες λύσεις πιο οικονομικές και σαφώς πιο νόμιμες. Το γνωστό σε όλους μας καρβουνάκι. Φουντώστε το κι αρχίστε τις βαθιές εισπνοές. Αν μέσα σε δυο λεπτά δεν νιώσετε την ευφορία που χαρίζει η Βασιλεία του Θεούλη, τότε το πιο πιθανό είναι να σας πουλήσανε την συμπαγοποιημένη τέφρα κάποιου παππού αντί για καρβουνάκι.

Φροντίστε μόνο αδελφοί μου να κρατάτε σημειώσεις κατά την ανάγνωσή σας. Καθώς πέρα από manual, η Αγία Γραφή είναι η ύλη πάνω στην οποία θα εξεταστείτε όταν έρθει η ώρα της Κρίσης. Και μην περιμένετε να σας σφυρίξει τις απαντήσεις στα θέματα το Άγιο Πνεύμα, όπως έκανε και με τους ευαγγελιστές. Αυτή τη φορά θα είναι στους επιτηρητές. Όσο για τα σκονάκια στα μπούτια, ξεχάστε τα! Δεν θα ήταν και φρόνιμο άλλωστε. Με τόσες εγκυμοσύνες που έχει στο βιογραφικό του, δεν είναι να σας αγγίζει για να σας ελέγξει. Εκτός αν σας λένε Μαρία και σας αρέσουν οι κρίνοι.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

10 Comments

 1. Bruja

  εκτός από το καρβουνάκι, βέβαια, υπάρχουν κι άλλες φυσικές μέθοδοι, όπως η amantia muscaria, την οποία "καταβρόχθησαν τα γνωστά μας στρουμφ, με το εξαιρετικό άλλοθι της φυσικής-φιλικής προς το περιβάλλον δόμησης…
  τρελή πίστη!!!!
  δεν έχω διαβάσει το γ@μημένο manual του καλού θεούλη…what a shame!!! αλλά χρησιμοποιώ συχνά φύλλα δάφνης (στο μαγείρεμα), αν θυμάμαι καλά κι αυτά σχετίζονται με άλλου είδους θρησκευτικά παραληρήματα,αλλά και λατρείες πιο διονυσιακών προδιαγραφών…
  έτσι είναι η ελεύθερη αγορά.. διαλέγεις προϊόν, manual αλλά και "βοηθήματα ανάγνωσης" αυτού….

  Reply
 2. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  Σας παρακαλώ δεσποινίς Μπρούχα… Σας παρακαλώ! Σας ανακαλώ στην τάξη! Τι πράματα είναι αυτά; Αν νομίζετε ότι μπορείτε να έρχεστε στο καζάνι και να μου δηλητηριάζετε τα χριστιανόπουλα με μπηχτές κι αναφορές σε άλλες θρησκείες, δόγματα και σχετικές πρακτικές, είστε πολύ γελασμένη. Έχω δώσει τα στοιχεία σας στους νίντζα του Άνθιμου και πολύ σύντομα θα σας εντοπίσουν. We will find you…! And you shall be punished!

  Reply
 3. Anonymous

  Αμα μυρίζει ωραία ο κρίνος όλες σκύβουν χρυσή μου

  Reply
 4. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  Εσύ τώρα Ανώνυμε ομιλείς σαν εκπρόσωπος του Αγίου Πνεύματος ή από ιδίαν πείρα;

  Reply
 5. Bruja

  αχ! αμήν Αμαρτωλίτσα* μου!!!
  και να με εντοπίσουν και να με παρουσιάσουν ενώπιον του…μεγάλη συνάντηση!!! ως καλή "μαθητευόμενη" κατηhellικούσα θα υπομείνω την τιμωρία αλλά μην το χοντρύνουμε κιόλας και μου πει τίποτε για άλλο μάγουλο, έτσι???

  πάω να ψάλλω τις προσευχές του Αγίου Νήφωνος να βελτιώσω τη θέση μου (μη με βρει αδιάβαστη στα sos o Άνθιμος και δυσφημιστεί το σχολειό μας)….

  * κατά το Παναγίτσα

  υ.γ. επιτέλους μύρισε λίγο χριστιανική αυστηρότητα και λιβάνι.. :ο)

  Reply
 6. Heliotypon

  Εγώ διαλέγω άλλο manual. Γιατί όχι το Κοράνι; 'Ετσι κι αλλιώς, σε 20-30 χρονάκια, αν ζούμε, θα δούμε άλλο αφεντικό στην Ευρώπη. Ο Αλλάχ μάλλον θα πάρει τις επόμενες εκλογές, μια και οι δικοί του πιστοί θα έχουν πλημμυρίσει τις, πάλαι ποτέ, χριστιανικές χώρες και θα έχουν ετοιμάσει και χιλιάδες λάκους, σκαμένους με τέλεια μηχανικά μέσα κι όχι με την τσάπα, για τον άνετο λιθοβολισμό των μοιχών Ευρωπαίων που θα προσπαθήσουν να θα ξεφύγουν, με κανά τσιλιμπουρδισματάκι, από τη συζυγική ρουτίνα. Επίσης, με αυτόματες μηχανές (και όχι με τον μπαλτά) θα κόβουν τα χέρια κλεπτών και γενικά θα δούμε άλλον αέρα πολιτισμού να πνέει στην Ευρώπη μας. Καλά θα κάνετε, λοιπόν, κορίτσια, να ετοιμάζετε τους φερετζέδες σας και τις μπούργκες σας από τώρα. Μοντελάκια ετοιμάζουν πυρετωδώς οι καλλίτεροι designers για σας.

  Reply
 7. nicolaos demonicos

  Τα παραλές, Αμαρτωλή, τα παραλές. Άκου «με τόσες εγκυμοσύνες που έχει στο ενεργητικό του»! Με τόσες!!! Πόσες δηλαδή; Τρεις ήσαν όλες κι όλες, Αμαρτωλή! Οι δύο μάλιστα, της Σάρας και της Ελισάβετ, αγγαρεία με κλειστά μάτια ήταν. Για φαντάσου να σε στέλνη ο μεγάλος να γκαστρώσης μία ενενηντάρα και μία ετών εβδομήντα και βάλε; Πώς η… χαρά που καιροφυλακτή μέσα σου να πεταχτή με σημαίες και με τραγούδια και με ιαχές τύπου «σε (αστραπές κ.λπ.), μ… κ……;». Στην χειρωνακτική το βλέπω το πνευματάκι να επιδόθηκε: «πάρτα στο χέρι και βολέψου».
  Άλλο πράμα όμως η Μαρία, τσούπα με τα όλα της, ο μαραγκός δεν το δούλευε το μαραφέτι, μανάρι στα ντουζένια του κι απότιστο, ο κρίνος χρόνια να «ανοίξη» και μυρωδάτος σαν καφές στο καφεκοπτείο του Λουμίδη… εκεί, 'ντάξει να πης, έλεγε.
  Άφοβα το λοιπό, κορίτσια, το σκονάκι στα μπούτια. Θα κάθεται εκεί να ματιάζη και να χαϊδεύη τον… κρίνο. Μη φοβάστε.

  Reply
 8. Bruja

  @demonicos…
  ρε το πουλάκι….μου! :ο) με τον κρίνο στο χέρι δηλαδή?
  @Αμαρτωλή
  βρήκα "διπλανό" για για την (ιερο)εξέταση του Άνθιμου, νομίζω…. από κει θα αποδημήσουμε?
  ούπς! συγγνώμη αποφοιτήσουμε ήθελα να πω….

  καλημέρα!

  Reply
 9. Stef...

  "Αποτρίχωση, καυτά εσώρουχα κι ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί δεν συγκαταλέγονται σ' αυτά που πρέπει να κάνει κάποιος για να είναι έτοιμος να δεχθεί τον Θείο Λόγο"…

  Τι λες τώρα?! ΤΙ λες τώρα?!.. Τζάμπα πήγε το μπραζίλιαν??? :(

  Reply
 10. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  @Bruja: Μανούλα μου αφου ξέρεις ότι εδώ μέσα ακολουθούμε το δόγμα Εφραίμ "Κάνε υπακοή". Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν ξέρω αν με πιάνεις μαμαζέλ… Kαλά εδώ μέσα θα βρεις πολλούς και ισάξιους συμφοιτητές!

  @Heliotypon: Άλλος από εκεί… Να σου πω… Συνεννοημένοι με την από πάνω είσαστε; Άντε από εκεί. Το μόνο πράμα που δεν με αρέσει σ' αυτά που λες, είναι τα μαρτύριά τους. Τι αηδίες είναι αυτά; Αυτά μιλάμε ούτε το επιδόρπιο των χριστιανικών μαρτυρίων των αγίων μας δεν είναι. Αν όμως θελήσουν να εντάξουν κάποιες ορθόδοξες πρακτικές, εγώ μέσα για την μπούργκα.

  @demonicos: Χαχα "πάρτα στο χέρι και βολέψου" βρε θηρίο; Δηλαδή μιλάμε για την πρώτη εξωσωματική γονιμοποίηση που καταγράφηκε στην ιστορία; Α ρε δαιμόνιε Νικόλαε, είσαι δάσκαλος!

  @Stef: Εγώ δεν πιστεύω τίποτα… Κάτσε να δεις πώς το λένε… Proof or it never happened!!!!!

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one + 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>