Κάτι μου βρωμάει εδώ

Υπάρχει μια θεωρία, η οποία εξηγεί γιατί ο κόσμος τσουγκρίζει τα ποτήρια του. Βέβαια δεν μας λέει γιατί ο Έλληνας το κάνει σε ρυθμούς που συναγωνίζονται τους χτύπους της καρδιάς μας, αλλά θυμάμαι ότι μου είχε κάνει εντύπωση όταν το είχα πρωτακούσει γιατί, αν το σκεφτείς λογικά, ίσως έχει κάποια βάση.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την θεωρία, η απόλυτη απόλαυση επέρχεται όταν συμμετέχουν και οι πέντε αισθήσεις. Για βάλτε το μυαλουδάκι σας παρακαλώ να δουλέψει. Μια ανάσα πριν το ενοχλητικό σε ένταση “Εβίβα”, έχουμε την αφή (το πιάνουμε), την όραση (το βλέπουμε), την γεύση (στο παρατσάκ να το πιούμε) και την όσφρηση (άμα είναι φρουτώδες κρασάκι ειδικά μας σπάει τα ρουθούνια) να παίρνουν μέρος στην γιορτή μας. Τι μας λείπει λοιπόν; Η ακοή. Γι’ αυτό λοιπόν παίδες, τα τσουγκρίζουμε και μάλιστα τόσο δυνατά που αν είχε στόμα το κακόμοιρο ποτήρι θα μας άρχιζε στα γαλλικά για την κακοποίηση.

Κάτι τέτοιο θαρρώ είχαν κατά νου κάποιοι Ιάπωνες ερευνητές, οι οποίοι, αυτή τη στιγμή που σας γράφω, αναπτύσσουν μια καινοτομική τεχνολογία που θα επιτρέπει στις τηλεοράσεις και τις οθόνες των υπολογιστών να απελευθερώνουν αρώματα ανάλογα με το τι προβάλλουν. Αυτή η τεχνολογία δεν είναι όμως εντελώς καινούρια. Στο παρελθόν έχει δοκιμαστεί δις με όχι τόσο μεγάλη επιτυχία, αλλά θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη φορά ο ήλιος θα ανατείλει για τα καλά και θα μας δείξει όλο του το μεγαλείο.

Είναι καταπληκτικό, δεν βρίσκετε; Για φανταστείτε το λίγο. Είναι Πάσχα, κάποιο κανάλι παίζει κλασικά τον Ιησού από την Ναζαρέτ του Τζεφιρέλι. Κι εκεί που είναι πάνω στο σταυρό ο καλός μας Χριστούλης, του δίνουν αυτοί οι βρωμιάρηδες Ρωμαίοι το ξύδι κι αμέσως μυρίζει όλο το σπίτι. Σε τέτοιο βαθμό που πιάνετε να φτιάξετε χταποδάκι για να το συνοδέψετε. Ή ακόμα καλύτερα, βλέπετε την πρόστυχη κι αμαρτωλή Μαρία να αλείφει με μύρο τα ποδαράκια του Γιόκα. Ο χώρος ευωδιάζει μεμιάς. Τι Ampipour, τι Airwick κι αηδίες. Είστε μια εισπνοή μακριά από την καλύτερη θρησκευτική μαστούρα. Και πιστοί να μην είστε δηλαδή, αρχίζετε να σταυροκοπιέστε και ψάχνετε να βρείτε εφημερεύον μαγαζί με εκκλησιασικά είδη για να προμηθευτείτε πέντε-έξι καντηλάκια. Μην σας πω ότι κάνετε διάρρηξη σε εκκλησία για να προσκυνήσετε τα εικονίσματα…

Για να μην αναφερθώ στην πρόσφατη υστερία των καναλιών με τις μαγειρικές εκπομπές. Να βλέπετε να μαγειρεύουν εστραγκόν με passion-fruit πασπαλισμένο με σπόρους παπαρούνας κι εσείς να τρέχετε να πάρετε σόδα γιατί σας χόρτασε η μυρωδιά. Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει στην προκειμενη εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας είναι μη τυχόν και ο ιδρώτας του μάγειρα καλύπτει τις ευωδιές του φαγητού, αλλά είπαμε. Το Πάσχα με τον Χριστό του Τζεφιρέλι, έχουμε γίνει πιστοί οπότε μια προσευχή-αστραπή μπορεί να λειτουργήσει σαν το καλύτερο deodorant.

Aυτό που μένει τώρα για τους Ιάπωνες ερευνητές είναι να καταφέρουν, πέρα από τα αρώματα που θα απελευθερώνουν οι οθόνες, να μπορούν οι θεατές να γεύονται κιόλας. Θυμηθείτε, η απόλυτη απόλαυση επέρχεται μόνο με την συμμετοχή και των πέντε αισθήσεων. Το καλό που τους θέλω λοιπόν, να βιαστούν να βρουν μια φόρμουλα και γι’ αυτό, γιατί ξέρω ουκ ολίγες γυναίκες που θα πλήρωναν όσο-όσο για να δουν τον Σκαρμούτσο να αλείφει σκορδαλιά πάνω στα τατουάζ του κι αυτές να την γλείφουν αχόρταγα από την βολή του καναπέ τους.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

13 Comments

 1. Alexis

  Το Σκαρμούτσο?

  Σκορδαλιά?

  Στα τατουάζ?

  Να γλείψουν?

  Και ουκ ολίγες?

  Και όσο όσο?

  Αν δοκιμάσω με τζατζίκι ποντάρω σε καλό άλογο?

  Reply
 2. nicolaos demonicos

  Ποιος είν' αυτός ο Σκαρμούτσος; Και πού τα έχει τα τατουάζ; Διότι αν υποψιαστώ ότι τα έχει εκεί που υποψιάζεσαι πως υποψιάζομαι ότι εννοείς, γιατί τον λένε Σκαρμούτσο; Αν μάλιστα σκεφτής ότι το τατουάζ φέρνει λίγο σε scar, αναφέρεσαι μήπως, όσον αφορά στο γλύψιμο, στο δεύτερο πλέον συνθετικό με ελαφρά παραλλαγή, όπως σ' εκείνο το σκωπτικό άσμα με τον καρχαρία και τον Μανωλιό;

  Κι εσύ, βρε Alexis… «Το Σκαρμούτσο»; «Αλβανό» το 'κανες το το παλληκαράκι. Χάθηκε ένα, κορίτσι μου, «νι»;
  [Κακή διατύπωσις… παρακαλούνται οι ένορκοι να μη την λάβουν υπ' όψιν τους.]

  Reply
 3. Heliotypon

  Ε, λοιπόν, όχι για να το παινευτώ (είμαι, άλλωστε, γνωστός μετριόφρων), αυτή την ιδέα την είχα (ίσως πρώτος, πριν από δύο+ δεκαετίες. Και μάλιστα είχα ακριβώς σκεφτεί και τον τρόπο να μυρίζεις από την TV που είναι απλός: Σε κάποιο απόκρυφο μέρος της συσκευής αποθηκεύονται φιαλίδια με τα διάφορα αρώματα που πιθανόν να χρειαστεί να αναπαραχθούν στο σαλόνι σας. Από κοκορέτσι για τους μερακλήδες, λιβάνι για θεούσους/ες μέχρι άρωμα μουνιού για τους οπαδούς (σαν εμένα). Με την σωστή εντολή από τον σταθμό, απελευθερώνονται τα αντίστοιχα αρώματα μέσω ενός ψεκαστικού μηχανισμού. Θα υπάρχουν και βασικές οσμές που με τον συνδυασμό τους (όπως γίνεται με τα βασικά χρώματα RGB) θα συνθέτουν τεχνητές οσμές. Θα υπάρχουν και άδεια μπουκλαλάκια για ειδικές οσμές που θα θέλουμε να αποθηκεύσουμε αργότερα. Κάθε DVD θα συνοδεύεται από ένα σετ φιαλιδίων, αναλόγως των οσμών που θα περιέχει το έργο. 'Οταν αδειάζουν τα φιαλίδια θα αγοράζεις νέα από τα ειδικά καταστήματα, όπως γίνεται με τις μπαταρίες. Χρυσές δουελιές θα κάνει ο Γερμανός και τα άλλα μαγαζιά του είδους!

  Έγραψα πάλι ο "μπιπ"!

  Reply
 4. Stef...

  Και ερωτώ… καλές οι μυρουδιές σε ένα show μαγειρικής, καλές οι μυρουδιές, του μύρου και του ξυδιου(?),… αν όμως βλέπω πολεμική ταινία θα μπαρουτοκαπνιστώ Σαββατιάτικα? Αν δω θριλεράκι με κομμένα χέρια να πετάγονται δεξιώθεν και αριστερώθεν θα μυρίζει όλο το σπίτι ταγκισμένη αιματίλα (μπρρρ)?? Για να μην αναφερθώ σε μια σκηνή που μου ήρθε διαβάζοντας το κείμενο από το Trainspotting, την οποία… ΔΕΝ θα ήθελα να βιώσω με όλες μου τις αισθήσεις!…

  Γι'αυτό λοιπόν, κουφάλες Γιαπωνέζοι,… το νου σας ρεμάλια!! Το νου σας!!

  Καλημέρα Λούκρη 😉

  Reply
 5. Anonymous

  Aγαπητή μου γι' αυτό ο σοφός ελληνικός λαός όταν πιει πολύ και θέλει να βάλει και την πέμπτη αίσθηση, λέει ότι την άκουσε.

  Reply
 6. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  @Alexis: Δεν σε πιάνω αρχηγέ μου. Θες να αλείψεις τα τατουάζ του Σκαρμούτσου με τζατζίκι και να το γλείψεις μετά; Είσαι ο πρώτος άντρας που μου το λέει αυτό. Εκπλήσσομαι!

  @demonicos: Ε άμα δεν ξέρεις τον Σκαρμούτσο δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε αγαπητέ μου. Παρακαλώ να τον γκουγκλάρετε και να επανέλθετε με άποψη! Κι απ' ό,τι έχω δει τα 'χει παντού. Τώρα αν τα έχει παντού παντού, εκεί που υποψιάζεσαι ότι υποψιάζομαι να τα έχει, δεν γνωρίζω. Ευελπιστώ όμως!

  @Heliotypon: Άσε ρε που το είχες σκεφτεί πρώτος… Εκτός άμα είσαι σχιστομάτης και δεν μας το είχες αποκαλύψει ως τώρα.. Αν και το μυαλό σου είναι δαιμόνιο, αλλά τέτοια σύμπτωση πια; Στο λέω γιατί το άρθρο ανέφερε ψεκαστήρες ανάλογες μ' αυτές των εκτυπωτών, σε στυλ RGB όπως λες κι εσύ. Θα μας τρελάνεις!

  @Stef: Α διαφωνώ! Μόνο και μόνο γι' αυτή την σκηνή που αναφέρεις του Trainspotting, την οποία κατάλαβα αμέσως ποια εννοείς γιατί την θεωρώ μια από τις κορυφαίες στην ταινία, θα έπρεπε να βιαστούν τα γιαπωνεζάκια. Φαντάσου το σε παρακαλώ… Ψυττάλεια παντού!

  @Ανώνυμο: Χαχα μάνα μου, πόσο ανώμαλο μυαλό πια…;

  Reply
 7. Heliotypon

  Ναι, ρε Λουκρητία, το είχα, σου ορκίζομαι στους …οργασμούς μου! Και την 3D-TV την είχα σκεφτεί, αλλά τότε δεν ήταν η ώρα της. Το θέμα βέβαια δεν είναι η απλή ιδέα, αλλά η τεχνολογία που θα εφαρμοστεί. Είχα σταματήσει στα πολωτικά γυαλιά, αλλά μετά βγήκαν κι άλλες τεχνολογίες, με φακούς διπλής διάθλασης, κ.α. Είχα τον …Einstein Μέσα μου, αλλά ατύχησα! :-)

  Reply
 8. Alexis

  @λουκρητία:
  Γιατί εκπλήσσεσαι?

  Έχεις κοιτάξει από την άλλη πλευρά του καθρέφτη και δε σ' άρεσε?

  Εγώ σήμερα θα πω το "μεγάλο ναι" στο(ν) Σκαρμούτσο με σκορδαλιά και τζατζίκι.. :-)

  Reply
 9. stefanos

  Σκέφτομαι το κουκλάκι τη Νίκη που με κουλάντριζε στο 519 να με ρωτάει ότι ρώτησε ο χειρούργος μου αν δούλεψε το εντεράκι μου… Τι ντροπή θα ένοιωθα, αν…

  Reply
 10. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  @Heliotypon: Να σου πω κάτι μάνα μου; Ποτέ δεν είναι αργά. Μπορείς να τους τη βγεις στη στροφή ανακαλύπτοντας τον τρόπο να ενσωματώσεις και την γεύση. Αν θες πειραματόζωο εγώ είμαι εδώ!

  @Αlexi: Από την άλλη πλευρά του καθρέφτη; Μισό να τσιμπήσω κανά μανιταράκι όπως η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων και θα σου πω. Εύγε και πάλι όμως!

  @stefano: Πού 'σαι συ βρε παλιοτόμαρο…! Έμαθα πήγες να μας την κάνεις για το δίπλα μαγαζί με τα φτερωτά πρόστυχα αγόρια. Αλλά βλέπω ότι όχι μόνο έμεινες τελικά μαζί μας αλλά είχες και τα τυχερά σου. Άντε βρε, και με την Νίκη!

  Reply
 11. stefanos

  Λουκρητία μου δεν θα το παίξω κύριος.
  Μα καθόλου κύριος. Ωραίο πράγμα η Νίκη…

  Reply
 12. Heliotypon

  'Ελα να αρχίσουμε τα πειράματα… :-)

  Reply
 13. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  @stefanos: Είμαι σίγουρη… Αν θες γράψε μας και λεπτομέρειες :ο)

  @Heliotypon: Αυτό το "αθώο" χαμογελάκι στο τέλος με αρέσει… Πολύ μπαγαπόντης βρε παιδάκι μου!

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 + four =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>