Όταν το Κ φεύγει, το Κ έρχεται

Με την ανακοίνωση της νίκης του Καμίνη, ο ΓΑΠ έσπευσε να δηλώσει ότι οι πολίτες έδειξαν τον δρόμο της συνέχισης της πορείας της χώρας, η οποία θα έχει μια διάρκεια τριετίας, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Το ζουμί σε όσα ανέφερε βρίσκεται στην μαγική δήλωση ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που θα μπορέσει να πάει την χώρα μπροστά. Μετάφραση: “Επειδή μου τα έχεις πρήξει Αντώνη ότι δεν τα κάνουμε σωστά κι ότι εσείς μπορείτε να τα κάνετε σωστότερα και γρηγορότερα, ρίξε ό,τι πρόταση έχεις στο τραπέζι να δούμε πόσα spread πιάνει ο σάκος”. Ο Γιώργος είναι πονηρός, που λέει και το άσμα.

Κάτι δεν μου κάθεται καλά στην εικόνα παρόλ’ αυτά. Α ναι… Είναι η πρώτη φορά που βλέπω ένα αμυδρό χαμόγελο να διαγράφεται κάτω από το καλοσχηματισμένο του μουστάκι και δείχνει μια τζούρα πιο αισιόδοξος. Είναι η πρώτη φορά που ο λόγος του έχει ροή. Βέβαια αυτό μπορεί να οφείλεται πολύ απλά στον πιεσμένο του χρόνο.

Λίγα λεπτά αργότερα, βρίσκεται στο κέντρο του Καμίνη. Πλατεία Κλαυθμώνος. Προφανώς ο Χαρδαβέλας του έχει αποκαλύψει τις πύλες του χωροχρόνου και μπορεί και διακτινίζεται. Οι σκηνές που δείχνει η τηλεόραση δεν ξενίζουν. Αντιθέτως, είναι αναμενόμενες. Φιλιούνται-αγκαλιάζονται που λέει κι ο διασκεδαστής.

Έχοντας βρεθεί στον συγκεκριμένο χώρο την Παρασκευή, καθώς εκεί κατέληξε ο περίπατος με τους atenistas, μπορώ να με φανταστώ στο πλάι της Άντας. Το ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι έχει γρήγορα αντανακλαστικά. Ραγκούσης, Καρχιμάκης, Πεταλωτής, Σγουρός. Όλοι λίγα εκατοστά γης για την φωτογραφία που θα φιγουράρει αύριο στα πρωτοσέλιδα.

Η Αθήνα επιτέλους μπορεί να ανασάνει ελεύθερα. Ίσως να μην πρόκειται τόσο για ανάσα, όσο για αναστεναγμό ανακούφισης. Μαζί ξεφυσάνε και τα δέντρα. Μαζί κι εγώ. Κι ας είμαι κάπως πικραμένη. Κι η αιτία είναι ο Αντώνης. Και τι δεν θα έδινα να δω τον Σάμαρman να καταφτάνει πριν τον ΓΑΠ στο εκλογικό κέντρο του Καμίνη για να τον συγχαρεί. Αλλά ξέχασα… Στη ΝΔ έχουν να ασχοληθούν με μια γρια που βρήκε επιτέλους τι να βάλει στο καρναβάλι, αλλά δυστυχώς αυτό σχόλασε νωρίς. Δεν πειράζει. Η πόλη, τα δέντρα, τα περιστέρια και τα πεζοδρόμια μπορούν να πανηγυρίσουν. Έστω και για λίγο, όσο μια ανάσα.

7 Comments

  1. tsaousa

    Γιατί για λίγο χαρά μου;; Ποιος σου πλένει το μυαλό με πίσσα;

  2. Λουκρητια η Αμαρτωλη

    Γιατί μανίτσα μου, από αύριο μια καινούρια μέρα ανατέλλει. Πιο δύσκολη για όλους. Για τον Καμίνη που πρέπει να αντιμετωπίσει τα τέρατα της ρημαγμένης δημαρχίας που άφησε πίσω της η γρια. Για την χώρα που θα την επισκεφτεί η γκομενάρα Τρόικα για καινούρια γούστα. Για μένα που ξέρω ότι το αφεντικό θα μου έχει στείλει μες στο ΣΚ 2342342 email με εκκρεμότητες.
    Το σημαντικό είναι όμως ότι ξεφυσήξαμε ρε παιδί μου. Νιώθω ξαλαφρωμένη, πώς να στο πω. Άντε πάμε για τα καλύτερα λοιπόν!

  3. Heliotypon

    Εγώ δεν έχω κουράγιο για πολλά σχόλια. Σκέφτομαι τι μας περιμένει ομαδικώς, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων εκλογών. Καλά περάσαμε με το θρίλερ "αυτοδιοικητικές εκλογές" (ουφ, το είπα!), είδαμε και το happy end και τώρα που βγαίνουμε από τη σκοτεινή αίθουσα με χαμόγελο ανακούφισης στη μάπα, τι γίνεται εκεί έξω με τα αστραπόβροντα από τα δις που δεν μαζεύονται, ούτε με σφαίρες και από τα spreads, που μάθανε ορειβασία και δεν λένε να βάλουν κώλο κάτω; Θα δούμε τα λίγα ευρώπουλα που βάλαμε στην μπάντα για ώρα ανάγκης (που νά'την, ήρθε κιόλας!) να γίνονται πληθωρικές δραχμούλες; Θα δούμε ξωπέταγμα από την ΟΝΕ; Τι έργο έχει στα "προσεχώς" έξω απ' την αίθουσα; Εκεί είναι το γαμήσι άνευ σιέλου κι αν φύγαν οι διάφορες "γριές" κι ήρθαν οι νιές λίγο μετράει στο σενάριο!
    (Φαντάσου και νά'χα κουράγιο για σχόλια…)

  4. Anonymous

    Από τα καλύτερα σου κείμενα Λουκρητία. Και επειδή θεωρώ ότι η πολιτική είναι κάτι που το έχεις από την οικογένειά σου, θα έπρεπε να ασχοληθείς. Πάρα πολύ ωραίο κείμενο!!!

  5. Λουκρητια η Αμαρτωλη

    @Heliotypon: Χεχε ναι ρε συ, όντως. Φαντάσου και να 'σουν φορτσάτος να σχολιάσεις… Πάντως, αυτό που λες ισχύει. Παρόλα αυτά, έχω την αίσθηση ότι όλοι το χρειαζόμασταν αυτό το "ουφ!". Δεν είναι κακό που χαρήκαμε. Όλα χρειάζονται σ' αυτή τη ζωή. Κι η χαρά, κι η ανακούφιση και το κωλοσφίξιμο από την επίσκεψη της Τρόικας.

    @Ανώνυμο: Ναι, αριστούργημα… Θα βγάλω κι εγώ σουρωμένη μια φωτό και θα κατέβω στις επόμενες εκλογές. Τι θα γίνει τώρα Ανώνυμε; Θα δουλευόμαστε και μεταξύ μας μάνα μου;

  6. NET MAN

    Δεν ξερω για σας εκει στην Αθηνα,αλλα εμεις εδω σωθηκαμε…
    Ο Μπουταρης προεκλογικα υποσχεθηκε να βαψει ολα τα ταξι ροζ,η δημοτικη τηλεοραση (tv100) θα παιζει σκληρο πορνο και τα μπουρδελα ειπε θα εχουν βιτρινες με τις πουτανες αλα Αμστερνταμ…
    Μαλον σκεφτετε να αλλαξει και ονομα στην πολη…Απο Θεσσαλονικη,θα την μετονομασει σε Ξεσσαλονικη…Ε ρε γλεντια…

  7. Λουκρητια η Αμαρτωλη

    Μια χαρά ΝΕΤ ΜΑΝ! Μην το πεις ούτε του Άνθιμου!!!!

Comments are closed.