Ένα ακόμη ψηφοδέλτιο

Την ίδια ώρα που στο Mega η Patty προσπαθούσε να λύσει το μυστήριο αν ο Leandro είναι ο πατέρας της, η Ντόρα μέσα στο κατάμεστο θέατρο Badminton αποδείκνυε ότι είναι όντως κόρη του μπαμπά της. Ή ακόμα καλύτερα, επιδιώκει να τον ξεπεράσει με την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Με φόντο μια τεράστια οθόνη που πρόβαλλε τα highlights της ομιλίας της, η Ντόρα αναφέρθηκε σε δυο Ελλάδες. Την Ελλάδα εκείνων που είναι μέσα στο σύστημα και την Ελλάδα των υπολοίπων, που είναι αποκλεισμένοι από αυτό. Είναι αν μη τι άλλο αστείο -αν όχι προκλητικό- να ακούς τέτοιου είδους συμπεράσματα από έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει την πρώτη βοηθώντας στην δημιουργία της δεύτερης. Και είναι ακόμα πιο αστείο, ο ίδιος άνθρωπος να πιστεύει πως με έμβλημα την ελιά μπορεί να σταθεί όρθιος ανάμεσά τους.

Την εξήγηση γι’ αυτή της τη φιλοδοξία, την έδωσε η ίδια η Ντόρα τονίζοντας ότι έχει πια αλλάξει. Την έχει αλλάξει η ζωή. Ο ισχυρισμός της είναι αδιανόητος. Ακούγεται και μοιάζει με την ίδια Ντόρα την οποία χαίρεται το πολιτικό σανίδι τα τελευταία 21 χρόνια, και που αν κρίνουμε από τα γονίδια, θα την χαίρεται για πολύ καιρό ακόμη. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να πείσει τους πάντες γι’ αυτή της την αλλαγή αν δεν χρησιμοποιούσε τον όρο «προσωπικό κόστος» αναφερόμενη στην απόφασή της να ψηφίσει υπέρ της χρηματοδότησης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Αν έπαιρνε παράδειγμα από τα πλακάτ που ανέμιζαν απέναντί της με την λέξη «Αλήθεια» γραμμένη πάνω τους, θα έκανε λόγο για προσωπικό όφελος, ή τουλάχιστον, για την τέλεια αφορμή που μας έφερε στην 21η Νοεμβρίου. Γιατί, δεν νομίζω, οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος με ένα δράμι κοινής λογικής, να πιστεύει ότι εάν είχε κερδίσει τον Σαμαρά το 2009 για την ηγεσία της ΝΔ, αυτή τη στιγμή το Badminton δεν θα είχε κλεισμένη κάποια άλλη πολιτιστική εκδήλωση. Στην οποία, πολύ πιθανόν, να παρευρίσκονταν οι ίδιοι άνθρωποι που χειροκροτούσαν ενθουσιωδώς σε κάθε παύση της Ντόρας.

Αν τη σήμερον ημέρα, με τις παρούσες συνθήκες, μία πολιτική ομιλία μπορεί να ξυπνήσει τέτοιο ενθουσιασμό στο ακροατήριο, είναι ανόητο να αναρωτιόμαστε τι έχει να προσφέρει σ’ αυτή τη χώρα ένα καινούριο κόμμα. Η απάντηση είναι ακόμα ευκολότερη αν δεν ανήκετε σ’ αυτό το ακροατήριο: ένα παραπάνω ψηφοδέλτιο πίσω από το παραβάν ή ένα post-it με ευχές κολλημένο πάνω στην ελιά, η οποία μπολιάζεται από την βουλιμία και την αδυναμία της Ντόρας να αποδεχθεί το γεγονός πως βρίσκεται μακριά από την εξουσία.

*Αναδημοσίευση από www.protagon.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

5 Comments

 1. Bruja

  ψωμί κι ελιά και… Βελζεβούλ βασιλιά!!
  (ακόμη και το βαφτιστικό τους ίδιο είναι..!, ρε γαμώτο)

  Reply
 2. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  Βλέπεις καλή μου Bruja ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο όταν έχει να κάνει με αυτή την οικογένεια. Να φυλαγόμαστε…

  Reply
 3. Bruja

  φυλάγεσαι, δεν φυλάγεσαι..τα στοιχειά καιροφυλακτούν…
  πάντα θα σου πετάγεται ένας Μητ_ _τ_κης εκεί που δεν το περιμένεις, και μάλιστα χωρίς την χαρακτηριστική μουσική προειδοποίηση των splatter…
  :ο) καλημέρα

  Reply
 4. dionysia

  @Όλους: Έχει ο καιρός εκλογικά γυρίσματα… Στην κατάλληλη εποχή μαυρίστε την! Χρώμα απαλλαγής απ' ΟΛΑ τα τζάκια. Το τζάκι, του Κολοκύθα, θα βράσει στην σούπα που του κάνει μόνος του…

  Reply
 5. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  @Bruja: Και δεν υπάρχει και κανένας Βαν Χέλσινγκ εύκαιρος εδώ τριγύρω να μας προφυλάξει γαμώτο…. Καλημέρα :ο)

  @dionysia: Καταρχάς καλώς ήρθες στο καζάνι :ο) Κατά τ' άλλα, πολύ θα ήθελα να την μαυρίσω, γι' αυτό την θερμοπαρακαλώ να κάνει τα αδύνατα δυνατά να αντέξει το κόμμα έως τις επόμενες εκλογές. Μην μας μείνει στα μισά του δρόμου σαν ψοφάλογο!

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


- 6 = three

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>