Πονάνε τα μυαλά μας

Κάθε χρόνο δημοσιεύονται διαφόρων ειδών λίστες στον διεθνή τύπο. Στην ουσία, δεν χρησιμεύουν πουθενά πέρα από το να κοκορεύονται οι συμπεριλαμβανόμενοι στους φίλους τους και να γεμίζουν οι εκατοστάδες τα κενά στα θέματα των μεσημεριανών εκπομπών. Οι περισσότερες λίστες εξ αυτών, αν όχι όλες, σαν χώρα δεν μας αφορούν. Απλά αναφερόμαστε σε αυτές σαν να πρόκειται για αναρτημένα αποτελέσματα εισαγωγικών εξετάσεων, ενώ γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν έχουμε περάσει, γιατί πολύ απλά ποτέ δεν πήγαμε να γράψουμε.

Τον τερματισμό του αποκλεισμού μας από το διεθνές jet set ήρθε όμως να δώσει η λίστα με τους 100 Global Thinkers, όπως δημοσιεύτηκε στο Foreign Policy. Ο ΓΑΠ βρίσκεται μια γραμμή πριν το τέλος. Μεταξύ 78 και 80, στέκεται το περήφανο 79. Οι λόγοι που επιλέχθηκε είναι σαφείς και για την ακρίβεια μόνο ένας. Παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση ένα έλλειμμα σε μέγεθος μπιζελιού, το οποίο έφτασε τελικά να θυμίζει κολοκύθα. Αυτή την κολοκύθα τώρα ο Γιώργος καλείται να μετατρέψει σε άμαξα για να επιβιβαστεί όλη η χώρα με προορισμό την ανάπτυξη, κι όλα αυτά πριν χτυπήσει το ρολόι 12 τα μεσάνυχτα.

Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο ήταν ανέλπιστο για τον ΓΑΠ. Πολλοί πίστευαν ότι μετά την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και την πρωθυπουργία, το επόμενο μεγάλο ραντεβού με την ιστορία για εκείνον θα λάμβανε χώρα σε ένα συνοικιακό μπαρμπέρικο ένα βροχερό απόγευμα Κυριακής, όπου ο Γιώργος θα αποχαιρετούσε μια για πάντα το σύμβολο που τον καθιέρωσε. Το περίφημο αυτό μουστάκι.

Αν κάποιοι, παρόλα αυτά, συνεχίζουν να τον χλευάζουν με φτηνούς λαϊκισμούς ακόμα και μετά από αυτή του την καταξίωση, μπορούν πολύ απλά να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που έστειλε το Foreign Policy σε όσους συμμετείχαν και να δουν αν μπορούν να τα πάνε καλύτερα από τον ΓΑΠ. Ιδού το Global, ιδού και το πήδημα!

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

11 Comments

 1. Heliotypon

  Ρε συ αμαρτωλή, τι έκπληξη κι αυτή; Ο ΓΑΠ ανάμεσα στους 100 thinkers; Βέβαια θα προτιμούσα να είναι ανάμεσα στους 100 doers, να κάνει και τίποτα, όχι μόνο να σκέφτεται γιατί μόνο με τη σκέψη δεν βγαίνει τίποτα, εκτός κι αν είσαι ο Γιούρι Γκέλερ και δουλειά σου είναι σχετική με τα κουτάλια! Εντύπωση μου κάνει που δεν είδα κι εμένα στις φωτογραφίες. Λες να μην είχαν τη φωτογραφία μου; Να τους την στείλω…

  Reply
 2. perldiongmail

  @Όλους: Καλά, ξυρίζοντάς του το μουστάκι θα πάψει να σκέφτεται; -γενικώς…

  Reply
 3. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  @Heliotypon: Αγαπητέ μου για να φτάσεις στο do πρέπει πρώτα να έχεις περάσει από το think. Ξέρει τι κάνει. Το θέμα είναι ότι το κάνει αργά, πολύ αργά, βασανιστικά αργά… Χμμμ βρε λες γι' αυτό να μην σε είχαν μέσα; Εγώ πιστεύω ότι ο πιθανότερος λόγος είναι για να μην προκαλέσουν δημόσια κατάθλιψη από το μεγαλείο σου.

  @perldiongmail: Σου φαίνεται αδύνατο να συμβεί; Κράτα μια πισινή, γιατί τα ίδια λέγανε για τον Σαμψών και είδες τι έγινε όταν του έκοψαν τα μαλλιά….

  Reply
 4. Anonymous

  Πες τα Λουκρητία! Είναι Global o ΓΑΠ λέμε!

  Reply
 5. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  Είναι όντως Global Ανώνυμε! Global warning για την ακρίβεια!

  Reply
 6. perldion

  @Λουκρητία: Με μπερδεύεις -γενικά στα θρησκευτικά -στο σχολείο, στην ιστορία του εβραϊκού έθνους δεν πρωταγωνιστούσε αυτός που λες και γκρέμισε ιδιομπράτσως τον ναό του Σολωμόντα(;) Μπορεί όμως να ήταν και παρεκκλήσι… Εκτός κι αν ο κ. Κολοκυθούλης την πνευματική του δύναμη την έχει στους σωματικούς του μύες -(ή μις;; όπως π.χ. μις-κόσμος, μις ποδήλατο…) Ααα, γι' αυτό κυρίως πάει γυμναστήριο!! Κι όχι, όπως λένε οι φαρμακόγλωσσες, για να συνάξει τα γυμναστηριακά του μέλη του υπουργίκού Του συμβουλίου. (Αυτά τα μέλη γράφονται με ήτα; με ιότα πάντως αποκλείεται! Τους φέρνει αγωνιστική αντίρρηση ο κ. Παναγόπουλος της Γ.Γ.Σ.Ε.Ε. -αυτή η Γ.Γ.τόσα αρχικά έχει ακόμα στην συντομογραφία της; Νομίζω πως το τελευταίο Εψιλον έχει αποσβηστεί, λόγω πλεονάσματος θέσεων ανεργίας.

  Reply
 7. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  Ναι μεν τον γκρέμισε perldion, αλλά πριν από αυτό του είχαν κόψει τα μαλλιά και περίμενε ο δύσμοιρος να του ξαναμακρύνουν. Βλέπεις τότε δεν υπήρχαν τρέσες, να κοτσάρει μία και να κάνει την δουλειά του. Τι να πεις… Ο Σαμαράς έχει φέρει την επανάσταση στις μέρες μας, και δεν εννοώ τον Αντώνη βεβαίως. Χαχα καλό αυτό με την ΓΣΕΕ.

  Reply
 8. perldion

  @Heliotypon: 1. Η δουλειά του ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ σχετική με τα κουτάλια. Διάβασε Ροϊδη -όχι τον διαδικτυακό αλλά τον original- "Οι Έλληνες χωρίζονται εις τρεις φυλάς κτλ.,κτλ.".
  2. Εγώ τους είχα στείλει την φωτογραφία μου αλλά δεν την έβαλαν. Γλύτωσες λοιπόν τα ταχυδρομικά…
  @Λουκρητία: Μένω εκτός-Ελλάς και δεν ξέρω ΤΙ έγινε με την ΓΣΕ -όπως βλέπεις έβαλα μόνον ένα Ε, στη ΓΣΕΕ, όχι από αφηρημάδα αλλά γιατί πρέπει να μετατραπεί σε Α! ΓΣΕΑνέργων…

  Reply
 9. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  Χαχα ναι γι' αυτό μ' άρεσε αυτό που είπες περί ΓΣΕΕ(A) perldion! Αχ τα καλύτερα χάνεις μάνα μου που είσαι μακριά. Έλα εδώ. Είμαστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που έλεγε κι ο Ηλιόπουλος!

  Reply
 10. perldion

  Διάβασα την αναγγελία, από τον κ. Χρυσοχοϊδη, της ίδρυσης του Brand-Hellas! Γέλασααα, γέλασαα, γέλασαα! Τις ευχές μου να 'χει ο πιο όμορφος υπουργός. Μου 'φτιαξε την ημέρα. Αν κι έπρεπε να αφήσω να διαβάσω την ίδρυση μετά που θα γύριζα απ' τον οδοντίατρο -όχι τίποτα σοβαρό, απλώς τσεκ-απ και καθάρισμα των χαυλιόδοντών μου. Ελπίζω… Και κάτι που μου 'ρθε έτσι στα ξαφνικά: Λέτε να μας μιμιθούν κι άλλα κράτη;; Θα 'χουμε όμως την πρωτιά και θα μπρορούμε να εισπράτουμε πνευματικά δικαιώματα… Μπορεί ο Κολοκύθας προϊστάμενος, του κ. Χρυσοχοϊδη, να εισπράτει, για ΟΛΟΥΣ μας, γυμναστηριακά δικαιώματα αλλά ΚΑΠΟΥ έχουμε και μυαλό ρε παιδί μου…

  Reply
 11. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  Να μου το θυμηθείς perldion, αυτό με το brand name έχει να μας χαρίσει ατέλειωτες ώρες γέλιου στο μέλλον. Ευελπιστώ μόνο να ανακοινώσουν κανά δημόσιο διαγωνισμό όπως με τα βίντεο για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ε ρε τι έχει να γίνει…

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


- 6 = two

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>