Κατηhellικό: Προσευχή με στυλ

Για να μαγειρέψεις μουσακά και να γεμίσεις την κοιλίτσα σου, χρειάζεσαι κιμά, μελιτζάνες, πατάτες και μπεσαμέλ. Μα πάνω απ’ όλα χρειάζεσαι μια καλή συνταγή που να στα εξηγεί βήμα-βήμα ώστε ακόμα κι ο πρωτάρης να μπορέσει να την εκτελέσει με επιτυχία. Για να προσευχηθείς και να επικοινωνήσεις με τον Θεούλη, χρειάζεσαι ένα κιλό αυτοταπείνωση και δυο κουταλάκια της σούπας δάκρυα.

Η προσευχή για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να γίνεις ράκος πρώτα. Να πας στον καθρέφτη, να κοιτάξεις τον εαυτό σου και να αρχίσεις τα μπινελίκια. Να τα χώσεις άσχημα, να νιώσεις σκουπίδι κι ύστερα με την αυτοπεποίθησή σου στα πατώματα, να πέσεις κι εσύ στα τέσσερα και να αρχίσεις τα Πάτερ Ημών.

Κι εδώ βρίσκεται το μεγαλείο της Ορθοδοξίας. Εν αντιθέσει με όλους τους άλλους ετερόδοξους που κάνουν προσευχή ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, η καλή μας Εκκλησία έχει φροντίσει πριν από εμάς για εμάς με την συγγραφή μικρών και περιεκτικών προσευχών, γιατί δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε τον Θεούλη με ανοησίες. Είναι και πολυάσχολος με φορτωμένο πρόγραμμα, οπότε η επικοινωνία μας πρέπει να είναι σύντομη σαν τηλεγράφημα. Καλέ μου Θεούλη. Στοπ. Γεννηθήτω το θέλημά σου. Στοπ.

Παρακαλώ όμως προσοχή. Δεν πρέπει όλο αυτό να γίνεται μηχανικά σαν να πηδάς την ίδια γυναίκα για 10 συναπτά έτη. Οι λέξεις της προσευχής θα πρέπει να βγαίνουν από την καρδιά. Αργά και βασανιστικά. Ένα-ένα τα γράμματα σαν τον Χατζηνικολάου στα πρώτα του βήματα. Έτσι θα κεντρίσετε και το ενδιαφέρον του Θεούλη και θα τον ιντριγκάρετε να παραμείνει στην θέση του για να ακούσει την συνέχεια. Το σασπένς πέρα από αφροδισιακό, είναι πάνω απ’ όλα θεάρεστο.

Εκεί λοιπόν όπως θα στέκεστε μπροστά από τα εικονίσματα, κάντε την καρδιά σας πλαστελίνη. Φτιάξτε σπιτάκια, ζωάκια, ανθρωπάκια. Ό,τι οραματιστείτε τέλος πάντων πάνω στην παράκρουση της προσευχής, αρκεί να γίνει με ευλαβικότητα κι εννοείται πάντα σύμφωνα με τα χριστά ήθη της Εκκλησίας μας. Θυμηθείτε: δεν βρισκόσαστε μπροστά από τις εικόνες για να βαθμολογήσετε τις ενδυματολογικές επιλογές του Άη Γιώργη και της Αγίας Βαρβάρας. Έτσι κι αλλιώς, τα μοντελάκια της εποχής τότε, δεν είχαν και μεγάλη ποικιλία. Κυριαρχούσε το unisex look. Κορίτσια αγόρια το ίδιο πράμα. Μόνο η γενειάδα έκανε την διαφορά.

Κι όπως ο γιατρός σας γράφει την αντιβίωση, έτσι κι ο πνευματικός σας θα σας συστήσει την σωστή δοσολογία της προσευχής για να μην πάθετε κανένα overdose και τρέχετε μες στην νύχτα σε μοναστήρι για πλύση εγκεφάλου. Συνήθως η διάρκεια κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 λεπτών. Όσο και η καθημερινή άσκηση δηλαδή. Οπότε αν δείτε ότι καμιά μέρα βαριέστε να κοπανηθείτε στους κοιλιακούς, προσευχηθείτε. Θα είστε πάτσι. Αφήστε που εκεί στην Βασιλεία του Θεούλη, το σώμα που χτίζετε τώρα μετά κόπων και ιδρώτα δεν θα το πάρετε μαζί σας.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

8 Comments

 1. marco

  Εμένα δεν μου αρέσει ο μουσακάς με πατάτες…

  :)))))))

  Reply
 2. !blac

  ορθοδοξία uber alles!
  Ευλογησον αμαρτωλάκι μου και γενηθήτω το κατηhelliko σου θέλημα!
  From Karpero Grevenon….(do you reach me? Lol) dedicated to all:
  http://www.youtube.com/watch?v=CzWH0r5zKsU
  καλημέρα καλημέρα :-)

  Reply
 3. Anonymous

  Υπάρχουν και τα καθημερινά απολυτίκια των Αγίων που μας επιτρέπουν να τους έχουμε ως φάρο στην περιπλάνηση μας σε έναν κόσμο γεμάτο αμαρτίες. Αμαρτωλή…

  Reply
 4. Stef...

  Ευφλόγησον ημάς, αμήν. :)

  Reply
 5. Πιπεράτος

  Θελω απολυτικιο τωρα αμεσως..

  Εγω αν δεν εχω απολυτικιο δεν μπορω να λειτουργησω..

  Reply
 6. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  @marco: Έχω ακούσει κόσμο να μην του αρέσει η μελιτζάνα στον μουσακά, να μην του αρέσει ο κιμάς, αλλά η πατάτα ποτέ!

  @!blac: Χαχαχαχα φοβερή επιλογή βρωμοκόριτσο! Καλημέρα :ο)

  @Ανωνυμο: Καλά εσύ είσαι γνωστό ρεμάλι της Κολάσεως. Τα απολυτίκια είναι βούτυρο στο ψωμί μας το πρωί…

  @Stef: ΕυΦλόγησον σαν να λέμε θα καούμε όλοι; Μ' αρέσεις!

  @Πιπεράτο: Σε παρέσυρε αυτό το κάθαρμα ο Ανώνυμος ε; Λοιπόν, επειδή εμείς εδώ μέσα είμαστε τρελοί φαν του Παφνούτιου, πάρτο για πάρτη σου μόνο:
  Ἀπολυτίκιον
  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
  Θυσίαν τὴν ἔνθεον, πιστῶς προσφέρων Θεῶ, ὡς θῦμα εὐπρόσδεκτον, προσανηνέχθης αὐτῶ, ἀθλήσεως ἄνθραξιν ὅθεν ὡς ἱερέα, καὶ στερρὸν Ἀθλοφόρον, ἔδειξε σὲ ὁ Κτίστης, χαρισμάτων ταμεῖον ἐξ ὧν καὶ ἠμὶν Παράσχου, ἱερομάρτυς Παφνούτιε.

  Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
  Ἦχος δ’.
  Καί τρόπων μέτοχος, καί θρόνων διάδοχος, τῶν Ἀποστόλων γενόμενος, τήν πρᾶξιν εὗρες θεόπνευστε, εἰς θεωρίας ἐπίβασιν· διά τοῦτο τόν λόγον τῆς ἀληθείας ὀρθοτομῶν, καί τῇ πίστει ἐνήθλησας μέχρις αἵματος, Ἱερομάρτυς Παφνούτιε· πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.

  Reply
 7. Heliotypon

  Πάω να ρίξω ένα κοντάκιο και μετά να ψάλω κι έναν ψαλμό σε ήχο πλάγιο δεύτερο. Καπάκι ένα τροπάριο και μετά γονυπετίες, ένας όρθρος κι ένας εσπερινός, 45 μετάνοιες και μιά ολονυχτία (με 3 γκόμενες). Για να δέσει το πράμμα θα τραβήξω και μιά εξομολόγηση και τέλος. Εξασφαλισμένο το πράσινο γωνιακό οικόπεδο, τα φτεράκια μου, το μέλι και το γάλα, τα πιλάφια και τα ουρί (συγγνώμη, αυτά είναι από άλλο μαγαζί…).

  Reply
 8. Λουκρητια η Αμαρτωλη

  Χαχαχα βρε μάνα μου αυτό το "θα τραβήξω και μια εξομολόγηση στο τέλος" τι το ήθελες…..; Να προσέξεις… Μετά την τρίτη αμαρτία, θεωρείται μαλακία!

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


- 3 = five

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>