Νόμιμα και ανήθικα αναδρομικά

Υπάρχουν στιγμές που η έκπληξή σου είναι τόσο μεγάλη, μένεις άναυδος και δημιουργείται ρεύμα μεταξύ της ορθάνοιχτης στοματικής και της ρινικής κοιλότητας του προσώπου. Μετά ξεφυσάς, εκπνέεις τον αέρα που κράτησες στα πνευμόνια σου, αλλά και πάλι κάτι μένει μέσα σου και μάλιστα σου έχει πέσει βαρύ. Αυτό που σας περιγράφω είναι η κατάσταση στην οποία βρέθηκα διαβάζοντας τον κατάλογο με τους 117 πρώην κοινοβουλευτικούς που κατέθεσαν αγωγές απαιτώντας την καταβολή αναδρομικών και αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης. Όπως ισχυρίζονται, πρόκειται για αποδοχές που παρανόμως δεν καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς τους, αφού, βάσει νόμου, έπρεπε να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις των δικαστικών.

Ανάμεσα τους βρίσκονται και άνθρωποι που όχι απλώς δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα, αλλά θα μπορούσατε να ισχυριστείτε ότι δημιούργησαν το πρόβλημα που έχετε τώρα εσείς. Στον ίδιο κατάλογο υπάρχουν πρώην βουλευτές που πέρασαν απαρατήρητοι, δεν ασχολήθηκε μαζί τους ούτε ο τηλεσκηνοθέτης της Βουλής. Μπορεί όμως να τα φέρει έτσι η ζωή και να ασχοληθείτε εσείς μαζί τους. Βλέπετε η μοίρα έχει τα πολλά ποδάρια του διαβόλου και το χέρι του Θεού. Φανταστείτε λοιπόν να συναντηθείτε στους διαδρόμους του δικαστηρίου. Εσείς για να σώσετε το σπίτι σας από τις τράπεζες κι εκείνοι για να κερδίσουν τα αναδρομικά. Εάν δεν τους αναγνωρίσετε, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αλληλοπαρηγορηθείτε για την ταλαιπωρία που επιφυλάσσει στους πολίτες το δικαστικό σύστημα αυτής της χώρας. Υπάρχουν όμως στην λίστα και μορφές που θέλεις να τις κρεμάσεις στον τοίχο, όχι απαραιτήτως εντός κάδρου. Ορισμένοι χειρίστηκαν υποθέσεις που στέλνουν τώρα τον λογαριασμό για να σε βρει με άδειες τσέπες και ακόμα πιο άδεια ψυχή. Όλοι τους βέβαια συναίνεσαν στο άρμεγμα του εθνικού μας κουμπαρά. Είχαν μπλοκάκι με ρουσφέτια και έδωσαν ψεύτικες υποσχέσεις, ανέχθηκαν μικρές ή μεγάλες απάτες. Ο εξάψαλμος μπορεί να ξεκινήσει από σας και να καταλήξει στον πλέον αρμόδιο, στον Αρχιεπίσκοπο, διότι ενώπιον Θεού και ανθρώπων είπαν ψέματα όταν ορκίστηκαν πίστη στο συμφέρον του ελληνικού λαού.

Τώρα, λοιπόν, όλοι αυτοί που βλέπετε παρακάτω διεκδικούν χρήματα οφειλόμενα βάσει νόμων που έφτιαξαν και ψήφισαν οι ίδιοι. Τα δικαστήρια θα αποφανθούν σχετικά και αν το αίτημα τους είναι δίκαιο τότε καλώς να τα εισπράξουν, αφού έτσι λειτουργεί μία συγκροτημένη δημοκρατία. Είναι, όμως, μία από τις περιπτώσεις που το νόμιμο δεν είναι και ηθικό (ο κ.Βουλγαράκης δεν είναι ανάμεσά τους). Αλλά το να μιλάς για ηθική σε νομικές υποθέσεις που εμπλέκονται βουλευτές είναι σαν να θες να αντιμετωπίσεις την οικονομική κρίση με αγιασμό. Ο βασιλικός θα στάξει πάνω στα μέτωπα αλλά τα ταμεία θα παραμείνουν στεγνά. Ομοίως, η Θέμις μπορεί να δείξει προς το μέρος τους αλλά θα έχει κατεβάσει πρώτα το μαντήλι στο ύψος της καρδιάς. Ας περιμένουμε. Δεν μπορούμε άλλωστε να κάνουμε διαφορετικά. Πάντως η δική μου απόφαση λέει ότι η μεγαλύτερη προσφορά τους προς τον τόπο θα ήταν η παραίτηση από αυτό το δικαίωμα που τους εκχώρησε η δημοκρατία, την οποία και προσέβαλαν βάναυσα.

Διαβάστε τα ονόματα και σχολιάστε…

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ

Οι 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών είναι: Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Μ.Ζορμπά, Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα – Νόρα Κατσέλη – Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974 – 1993 ΝΔ και 1996 – 2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.

Βουλευτές ΝΔ

Από την πλευρά της ΝΔ οι 62 πρώην βουλευτές που κατέθεσαν αγωγές είναι: Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, ‘Αρια Μανούσου – Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

Ακόμη, αγωγή έχει καταθέσει η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη, βουλευτή του Συνασπισμού (’89 – ’93) και του ΚΚΕ (’93 – ’04), Ιουλία Κοσιώνη και ο τέως ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ, Εμμ. Μπακόπουλος. Επίσης, έχει καταθέσει αγωγή ο πρώην βουλευτής Γεώργιος Παπαγεωργίου, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί για ποιον ακριβώς πρόκειται, καθώς τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ υπήρξαν βουλευτές με το ίδιο ονοματεπώνυμο. Επαναλαμβάνεται ότι από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης παραιτήθηκαν οι Μιχ.Λιάπης και Λεων.Τζανής, καθώς και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.

*Αναδημοσίευση από www.protagon.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


six - = 2

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>